Suolakaramelli-suklaamunat

arvosana4/5

(4)arviota
8 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kinuskivaahdolla täytetyt suklaamunat eli töhnämunat ovat pääsiäisen makea herkku. Suklaamunien kuoret toimivat tarjoiluastioina silkkisen pehmeälle suolakinuskimousselle. Kinuskivaahto maistuu myös ilman suklaamunia pääsiäisen jälkiruokana.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplsuklaamunaa (esim. kinder)

Suolakaramellivaahto

1 dl(½ prk) vispikermaa
100 g(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlkinuskikastiketta
1 tlsitruunanmehua
1/4 tlvaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

1/2 dlkinuskikastiketta
(merisuolahiutaleita)

Valmistus

  1. 1

    Halkaise munat varovasti veitsenkärjen avulla.

    MääräAinesosa
    4 kplsuklaamunaa (esim. kinder)
  2. 2

    Vaahdota kerma. Sekoita juustoon kinuski, sitruunanmehu, vaniljasokeri ja suola. Yhdistä seos ja kermavaahto. Lusikoi vaahto suklaamuniin.

    MääräAinesosa
    1 dl(½ prk) vispikermaa
    100 g(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlkinuskikastiketta
    1 tlsitruunanmehua
    1/4 tlvaniljasokeria
    ripaus suolaa
  3. 3

    Valuta kinuskia lusikalla munien päälle ja ripottele halutessasi suolahiutaleita pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkinuskikastiketta
    (merisuolahiutaleita)

Vinkki: Kinuskivaahto sopii tarjottavaksi marjojen ja hedelmien kanssa.

Hyvästi hävikki: Tupla-annoksesta suolakaramellivaahtoa saa pääsiäisen jälkkäriannokset kuudelle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl kinuskikastiketta, ripaus suolaa, 0.5 dl kinuskikastiketta, (merisuolahiutaleita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä