Jälkiruoat
Kannattaa kokeilla! Sitruuna raikastaa pääsiäisen jälkiruoat
Nyt on pakko lisätä ostoslistalle sitruunoita! Niiden maustamat jälkiruoat ja leivonnaiset maistuvat ihanilta ja sopivat kevään juhliin.


Sitruunamutakakku
Vaaleassa mutakakussa sitruunan makuparina on valkosuklaa. Kakku jätetään pehmeäksi ja hieman tahmaiseksi. Koristeluksi riittää ripaus tomusokeria ja kourallinen vadelmia.
Sitruunakiisseli
Perinteikäs jälkiruoka kiisseli raikastuu ja saa hennonkeltaisen sävyn, kun maustat sen sitruunanmehulla. Tee tarjoilusta näyttävä: käytä jalallisia laseja ja viimeistele annokset kermavaahtonokareilla.
Sitruunarahka
Raikkaaseen rahkaan tulee sitruunaa monella tavalla: mehua, kuoriraastetta ja kaupan sitruunatahnaa eli lemon curdia. Leikkaa sitruunasta muutamia viipaleita annosten koristeluun, niin rahka käy juhlavammankin aterian jälkiruoaksi. Tätä voi valmistaa myös välipalaksi!
Oliiviöljy-sitruunakakku
Maustettu kreemi on helppo tapa tuoda sitruunan makua kahvikakkuun. Kakun erikoisuus on se, että voin sijaan käytetään oliiviöljyä, joka tuo kakulle aromikkaan maun ja mehevän koostumuksen. Kakku säilyy hyvin, joten siitä voi leikata viipaleita kahvihetkiin pitkin viikkoa.
Sitruunainen ricotta-mantelikakku
Lainaa niksit italialaisilta leipureilta ja lisää sitruunakakkuun tuorejuustoa muistuttavaa ricottaa, joka takaa kakun kuohkeuden. Mantelilastupinta tuo kakkuun rousketta ja kauniin ulkonäön.
Sitruunatiramisu
Sitruunatiramisun valmistus voi kuulostaa vaikealta, mutta ehei, sitä se ei ole! Helpon tiramisun kokoaa muutamasta aineksesta vain vartissa. Tiramisu vaatii tekeytymisaikaa, joten se kannattaa koota tarjoilua edeltävänä päivänä. Pirteää sitruunan makua jälkiruoka saa lemon curdista ja sitruunanmehusta.
Sitruuna-murumuffinssit
Perheen pienemmillekin leipojille sopiva sitruunaleivonnainen tehdään muffinssimuotoon. Taikinaa ei vatkata eikä vaahdoteta, mikä helpottaa hommaa. Malta kuitenkin sekoittaa erikseen muruseos, joka ripotellaan muffinssien pintaan tuomaan kivaa rapeutta. Muffinssitaikina maustetaan sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella. Niiden makupariksi tulee vaniljarahkaa.
Sitruuna-marenkipiirakka
Sitruuna-marenkipiirakka on kahviloiden klassikko, joka onnistuu kotileipuriltakin. Suussasulava piirakka koostuu pehmeästä pohjasta, sitruunaisesta täytteestä ja päälle pursotetuista marenkipisaroista. Piirakan vegaaninen versio sopii moniin ruokavalioihin.
Sitruunaiset pikkuleivät
Lemon curd -tahnan avulla voit tehdä helposti suloisia täytekeksejä kahvipöytään. Valmista murotaikina, paista pyöreitä pikkuleipä ja levitä kahden keksin väliin sitruunatahnaa.