Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunakiisseli

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Sitruunakiisseli on helppo ja raikas jälkiruoka, jonka valmistamiseen ei tarvita paljoa aineksia. Aateloi lopuksi kiisseliannokset lusikallisella kermavaahtoa.

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
8 dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja
2 1/2 dl
sokeria
2 kpl
sitruunaa

Pinnalle

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Purista sitruunoista mehut.

2 kpl
sitruunaa
2

Vatkaa sekaisin kattilassa munat, vesi, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Ota kattila liedeltä.

2 kpl
kananmunaa
8 dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja
2 1/2 dl
sokeria
3

Sekoita joukkoon sitruunanmehu. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Annostele kulhoihin ja siirrä ne jääkaappiin.

4

Vaahdota kerma ja sokerit. Tarjoa kiisseli kermavaahdon kanssa.

1 tl
vaniljasokeria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 rkl
sokeria
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 29.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

382

1599

16,0 g

10,0 g

53,6 g

47,4 g

0,8 g

3,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli