Sitruunakiisseli

arvosana3/5

(2)arviota
5 Annosta

15 min

Sitruunakiisseli on helppo ja raikas jälkiruoka, jonka valmistamiseen ei tarvita paljoa aineksia. Aateloi lopuksi kiisseliannokset lusikallisella kermavaahtoa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
8 dlvettä
4 rklperunajauhoja
2 1/2 dlsokeria
2 kplsitruunaa

Pinnalle

2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Purista sitruunoista mehut.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
  2. 2

    Vatkaa sekaisin kattilassa munat, vesi, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Ota kattila liedeltä.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    8 dlvettä
    4 rklperunajauhoja
    2 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita joukkoon sitruunanmehu. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Annostele kulhoihin ja siirrä ne jääkaappiin.

  4. 4

    Vaahdota kerma ja sokerit. Tarjoa kiisseli kermavaahdon kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä