
Ihana sitruunamutakakku
Ainekset
Valmistus
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (½ dl). Paloittele suklaa. Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Lisää suklaaseos, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
Vinkki: Sitruunamutakakku maistuu parhaalta hieman lämpimänä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
395
1656
21,9 g
13,0 g
41,9 g
23,5 g
1,3 g
6,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria,
kermavaahtoa,
vadelmia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli