Ihana sitruunamutakakku

arvosana4/5

(9)arviota
8 Palaa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Raikkaan sitruunainen ja pehmeän valkosuklainen vaalea mutakakku on täydellinen herkku kermavaahdon ja vadelmien kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplsitruuna (luomu)
100 gvalkosuklaata
150 gvoita tai leivontamargariinia
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Lisäksi

tomusokeria
kermavaahtoa
vadelmia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (½ dl). Paloittele suklaa. Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    100 gvalkosuklaata
    150 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Vaahdota munat ja sokerit kulhossa. Lisää suklaaseos, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kanssa.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    kermavaahtoa
    vadelmia

Vinkki: Sitruunamutakakku maistuu parhaalta hieman lämpimänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria, kermavaahtoa, vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä