Vegaaninen sitruuna-marenkipiirakka

arvosana4/5

(4)arviota
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Keveän kirpeän sitruunan ja herkullisen makean marengin yhdistelmä on tämän klassikko-leivonnaisen salaisuus. Tällä kertaa sitruuna-marenkipiirakka tehdään vegaanisena, joten se sopii moneen ruokavalioon.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
3 dlvehnäjauhoja
2 rklsokeria
2 rklvettä

Sitruunatäyte

3 kplsitruunaa (luomu)
50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
2 dlsokeria
2 dlsoijajuomaa
3/4 dlmaissitärkkelystä

Vegaaninen marenki

1 dlsäilykekikherneiden lientä
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlsitruunanmehua

Lisäksi

1 tlvegaanista margariinia (esim. eleplant) piirakkavuoan voiteluun
2 rklvehnäjauhoja piirakkavuoan jauhottamiseen

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm). Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 tlvegaanista margariinia (esim. eleplant) piirakkavuoan voiteluun
    2 rklvehnäjauhoja piirakkavuoan jauhottamiseen
    150 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    3 dlvehnäjauhoja
    2 rklsokeria
    2 rklvettä
  2. 2

    Valmista täyte. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehu (1 ½ dl) kattilaan. Lisää rasva ja sokeri. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes rasva sulaa. Sekoita soijajuoma ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 kplsitruunaa (luomu)
    50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    2 dlsokeria
    2 dlsoijajuomaa
    3/4 dlmaissitärkkelystä
  3. 3

    Valmista marenki. Vatkaa kikherneliemi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja paksua.

    MääräAinesosa
    1 dlsäilykekikherneiden lientä
    1 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tlsitruunanmehua
  4. 4

    Levitä täyte pohjan päälle. Pursota marenki pisaramaisiksi palluroiksi täytteen päälle. Halutessasi voit paahtaa marengin pintaa kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla 1–2 minuuttia.

Vinkki: Voit levittää marengin myös lusikan avulla piirakan päälle.

Vinkki: Paahtaessasi marengin pintaa uunissa, kannattaa piirakkaa tarkkailla koko ajan, sillä marenki palaa helposti.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota paiston ajaksi.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet kikherneet esimerkiksi uunifeta-kikhernepeltiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl säilykekikherneiden lientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä