Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen sitruuna-marenkipiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Keveän kirpeän sitruunan ja herkullisen makean marengin yhdistelmä on tämän klassikko-leivonnaisen salaisuus. Tällä kertaa sitruuna-marenkipiirakka tehdään vegaanisena, joten se sopii monenlaiselle herkuttelijalle.

Ainekset

Pohja

150 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä

Sitruunatäyte

3 kpl
sitruunaa (luomu)
50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
2 dl
sokeria
2 dl
soijajuomaa
3/4 dl
maissitärkkelystä

Vegaaninen marenki

1 dl
säilykekikherneiden lientä
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
sitruunanmehua

Lisäksi

1 tl
vegaanista margariinia (esim. Eleplant) piirakkavuoan voiteluun
2 rkl
vehnäjauhoja piirakkavuoan jauhottamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm). Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

1 tl
vegaanista margariinia (esim. Eleplant) piirakkavuoan voiteluun
2 rkl
vehnäjauhoja piirakkavuoan jauhottamiseen
150 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
2

Valmista täyte. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehu (1 ½ dl) kattilaan. Lisää rasva ja sokeri. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes rasva sulaa. Sekoita soijajuoma ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä.

3 kpl
sitruunaa (luomu)
50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
2 dl
sokeria
2 dl
soijajuomaa
3/4 dl
maissitärkkelystä
3

Valmista marenki. Vatkaa kikherneliemi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja paksua.

1 dl
säilykekikherneiden lientä
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
sitruunanmehua
4

Levitä täyte pohjan päälle. Pursota marenki pisaramaisiksi palluroiksi täytteen päälle. Halutessasi voit paahtaa marengin pintaa kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla 1–2 minuuttia.

Vinkki: Voit levittää marengin myös lusikan avulla piirakan päälle.

Vinkki: Paahtaessasi marengin pintaa uunissa, kannattaa piirakkaa tarkkailla koko ajan, sillä marenki palaa helposti.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota paiston ajaksi.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet kikherneet esimerkiksi uunifeta-kikhernepeltiin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 3.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

369

1543

17,1 g

7,2 g

48,3 g

29,0 g

1,6 g

3,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl säilykekikherneiden lientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli