Uunifeta-kikhernepelti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista vihreää voimaa pursuava lämmin salaatti näppärästi yhdellä pellillä, vähällä pilkkomisella ja niukalla tiskillä. Viimeistele mausteinen kasvispelti uunifetalla ja sekoita lisäksi sitruunainen jogurttikastike.
| 230 g | (1 pkt) kikherneitä |
| 2 tl | öljyä |
| 1 - 1 1/2 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 150 g | (1 pieni) purjoa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| Jogurttikastike | |
|---|---|
| 2 dl | paksua jogurttia (esim. turkkilaista) |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| tuoretta leipää | |
| minitomaatteja | |
- 1.
Valuta kikherneet. Sekoita 2 tl öljyä, 1–1 ½ tl curryjauhetta vahvuudesta riippuen ja chili kikherneisiin.
- 2.
Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet reiluiksi suupaloiksi. Huuhtele pinaatti. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kääntele 3 rkl öljyä ja suola kasviksiin. Ripottele kikherneet kasvisten päälle.
- 3.
Paloittele feta ja asettele viipaleet tasaisesti kasvisten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes feta pehmenee ja lehtikaali hieman rapeutuu.
- 4.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kikherne-fetapelti lämpimänä kastikkeen, leivän ja tomaattien kanssa.
Valmista vihreää voimaa pursuava lämmin salaatti näppärästi yhdellä pellillä, vähällä pilkkomisella ja niukalla tiskillä. Viimeistele mausteinen kasvispelti uunifetalla ja sekoita lisäksi sitruunainen jogurttikastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 pkt) kikherneitä |
| 2 tl | öljyä |
| 1 - 1 1/2 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 150 g | (1 pieni) purjoa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Jogurttikastike | |
| 2 dl | paksua jogurttia (esim. turkkilaista) |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| tuoretta leipää | |
| minitomaatteja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valuta kikherneet. Sekoita 2 tl öljyä, 1–1 ½ tl curryjauhetta vahvuudesta riippuen ja chili kikherneisiin.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt) kikherneitä 2 tl öljyä 1 - 1 1/2 tl curryjauhetta 1/4 tl chilihiutaleita - 2
Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet reiluiksi suupaloiksi. Huuhtele pinaatti. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kääntele 3 rkl öljyä ja suola kasviksiin. Ripottele kikherneet kasvisten päälle.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pieni) purjoa 100 g (1 ps) lehtikaalia 70 g (1 ps) babypinaattia 3 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa - 3
Paloittele feta ja asettele viipaleet tasaisesti kasvisten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes feta pehmenee ja lehtikaali hieman rapeutuu.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa - 4
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kikherne-fetapelti lämpimänä kastikkeen, leivän ja tomaattien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl paksua jogurttia (esim. turkkilaista) ripaus suolaa 2 tl sitruunanmehua
Ravintosisältö
539
Energiaa kcal
2257
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
539
Energiaa kcal
2257
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 1.5 tl curryjauhetta, 0.25 tl chilihiutaleita, ripaus suolaa, tuoretta leipää, minitomaatteja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























