Valuta kikherneet. Sekoita 2 tl öljyä, 1–1 ½ tl curryjauhetta vahvuudesta riippuen ja chili kikherneisiin.
Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet reiluiksi suupaloiksi. Huuhtele pinaatti. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille. Kääntele 3 rkl öljyä ja suola kasviksiin. Ripottele kikherneet kasvisten päälle.
Paloittele feta ja asettele viipaleet tasaisesti kasvisten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes feta pehmenee ja lehtikaali hieman rapeutuu.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kikherne-fetapelti lämpimänä kastikkeen, leivän ja tomaattien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
539
2257
33,3 g
11,8 g
31,5 g
6,3 g
7,8 g
25,0 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 1,5 tl curryjauhetta,
0,25 tl chilihiutaleita,
ripaus suolaa,
tuoretta leipää,
minitomaatteja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli