
Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät
Ainekset
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina noin 1 senttimetrin paksuiseksi levyksi kelmun väliin. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi (3−5 mm) jauhotetulla työpöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai esim. lasilla (halkaisija 4 cm) pikkuleipiä ja nosta lastan avulla pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 6−8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä pikkuleiville ohut kerros sitruunatahnaa. Paina kaksi pikkuleipää toisiaan vasten. Halutessasi koristele tomusokerilla.
Vinkki: Perinteiset herrasväen pikkuleivät saat korvaamalla täytteen vadelmamarmeladilla.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
86
358
4,6 g
2,8 g
9,9 g
4,2 g
0,3 g
1,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria,
tuorekelmua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli