Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

arvosana4/5

(3)arviota
38 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Raikkaan keväinen versio herrasväen pikkuleivistä syntyy, kun täytteeksi laitetaan sitruunaista lemon curd -tahnaa. Mureat pikkuleivät ja hapokkaan makea sitruunatäyte vievät kielen mennessään!

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

200 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Halutessasi koristeluun

tomusokeria

Lisäksi

tuorekelmua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina noin 1 senttimetrin paksuiseksi levyksi kelmun väliin. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kauli taikina ohueksi levyksi (3−5 mm) jauhotetulla työpöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai esim. lasilla (halkaisija 4 cm) pikkuleipiä ja nosta lastan avulla pellille leivinpaperin päälle.

  3. 3

    Paista 200-asteisessa uunissa 6−8 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Levitä pikkuleiville ohut kerros sitruunatahnaa. Paina kaksi pikkuleipää toisiaan vasten. Halutessasi koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
    tomusokeria

Vinkki: Perinteiset herrasväen pikkuleivät saat korvaamalla täytteen vadelmamarmeladilla.

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria, tuorekelmua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.4.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä