Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaan keväinen versio herrasväen pikkuleivistä syntyy, kun täytteeksi laitetaan sitruunaista lemon curd -tahnaa. Mureat pikkuleivät ja hapokkaan makea sitruunatäyte vievät kielen mennessään!
| Taikina | |
|---|---|
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 1 dl | sitruunatahnaa (lemon curd) |
| Halutessasi koristeluun | |
| tomusokeria | |
| Lisäksi | |
| tuorekelmua | |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina noin 1 senttimetrin paksuiseksi levyksi kelmun väliin. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
- 2.
Kauli taikina ohueksi levyksi (3−5 mm) jauhotetulla työpöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai esim. lasilla (halkaisija 4 cm) pikkuleipiä ja nosta lastan avulla pellille leivinpaperin päälle.
- 3.
Paista 200-asteisessa uunissa 6−8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Levitä pikkuleiville ohut kerros sitruunatahnaa. Paina kaksi pikkuleipää toisiaan vasten. Halutessasi koristele tomusokerilla.
Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Raikkaan keväinen versio herrasväen pikkuleivistä syntyy, kun täytteeksi laitetaan sitruunaista lemon curd -tahnaa. Mureat pikkuleivät ja hapokkaan makea sitruunatäyte vievät kielen mennessään!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 dl | sitruunatahnaa (lemon curd) |
Halutessasi koristeluun | |
| tomusokeria | |
Lisäksi | |
| tuorekelmua | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina noin 1 senttimetrin paksuiseksi levyksi kelmun väliin. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna 4 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta - 2
Kauli taikina ohueksi levyksi (3−5 mm) jauhotetulla työpöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai esim. lasilla (halkaisija 4 cm) pikkuleipiä ja nosta lastan avulla pellille leivinpaperin päälle.
- 3
Paista 200-asteisessa uunissa 6−8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4
Levitä pikkuleiville ohut kerros sitruunatahnaa. Paina kaksi pikkuleipää toisiaan vasten. Halutessasi koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1 dl sitruunatahnaa (lemon curd) tomusokeria
Vinkki: Perinteiset herrasväen pikkuleivät saat korvaamalla täytteen vadelmamarmeladilla.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.
Ravintosisältö
86
Energiaa kcal
358
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
86
Energiaa kcal
358
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria, tuorekelmua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























