Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina noin 1 senttimetrin paksuiseksi levyksi kelmun väliin. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi (3−5 mm) jauhotetulla työpöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai esim. lasilla (halkaisija 4 cm) pikkuleipiä ja nosta lastan avulla pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 6−8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä pikkuleiville ohut kerros sitruunatahnaa. Paina kaksi pikkuleipää toisiaan vasten. Halutessasi koristele tomusokerilla.
Vinkki: Perinteiset herrasväen pikkuleivät saat korvaamalla täytteen vadelmamarmeladilla.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
86
358
4,6 g
2,8 g
9,9 g
4,2 g
0,3 g
1,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria,
tuorekelmua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli