Pehmennä vaniljajäätelö kulhossa. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita sitruunan kuori ja mehu jäätelön joukkoon.
Lusikoi pakastuksen kestävään vuokaan kerroksittain jäätelöseosta ja mämmiä – jälkimmäistä mahdollisimman ohuina kerroksina. Pakasta vähintään 2 tuntia. Nosta jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua ja pyörittele siitä palloja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
202
844
10,2 g
6,0 g
22,5 g
17,2 g
1,5 g
4,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli