Helppo porkkanalaatikko

arvosana5/5

(5)arviota
8 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 5 min aktiivista)

Helppo porkkanalaatikko syntyy oikaisemalla valmiilla porkkanasoseella ja riisipuurolla. Kokeile maustaa porkkanalaatikko appelsiininkuorella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(1 ps) porkkanasosetta
300 g(1 prk) riisipuuroa
1 kplkananmuna
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
(1 luomu appelsiini)

Pinnalle

2 rklkorppujauhoja
1 rklvoita

Vuoan voiteluun

1 rklvoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sekoita sose, puuro, muna, siirappi ja suola kulhossa. Halutessasi pese ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita kuoriraaste (1–2 tl) seokseen.

    MääräAinesosa
    1 kg(1 ps) porkkanasosetta
    300 g(1 prk) riisipuuroa
    1 kplkananmuna
    2 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    (1 luomu appelsiini)
  2. 2

    Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Kuvioi pinta lusikankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle voi pieninä kuutioina.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 rklkorppujauhoja
    1 rklvoita
  3. 3

    Paista porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Vinkki: Saat porkkanalaatikosta gluteenittoman korvaamalla korppujauhot gluteenittomilla tai mantelijauheella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 luomu appelsiini).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.9.2024
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä