Raikas pääsiäiskakku

arvosana5/5

(10)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Pääsiäismunakakku on helppo leipoa kääretorttupohjasta munan muotoon. Koristele raikas hedelmäinen pääsiäiskakku pastellisävyin.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrute

4 dl(2 prk) vispikermaa
400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dlsokeria
1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
125 g(1 rs) vadelmia
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
1/2 - 1 tlkeltaista elintarvikeväriä

Kostuke

3 kplpassionhedelmää
2 rklvettä
1 rklsokeria

Koristeluun

ranskanpastilleja

Lisäksi

pursotinpussi ja tylla

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Piirrä kahdelle leivinpaperille munanmuotoinen soikea ympyrä (noin 20 x 30 cm).

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina munan muotoon kahden leivinpaperin päälle pelleille. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Siisti tarvittaessa reunat veitsellä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahtoon. Ota kolmasosa vaahdosta sivuun täytettä varten ja laita loput vaahdosta jääkaappiin kuorrutusta varten.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
  4. 4

    Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Lisää vesi ja sokeri.

    MääräAinesosa
    3 kplpassionhedelmää
    2 rklvettä
    1 rklsokeria
  5. 5

    Levitä kostuke pohjille. Nosta toinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle sitruunatahna, vaahto ja vadelmat. Nosta toinen pohja päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
    125 g(1 rs) vadelmia
  6. 6

    Värjää kolmasosa kuorrutteen vaahdosta punaisella värillä ja laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Värjää loput vaahdosta keltaisella värillä ja levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pursotuksilla ja ranskanpastilleilla.

    MääräAinesosa
    pari tippaa punaista elintarvikeväriä
    1/2 - 1 tlkeltaista elintarvikeväriä
    ranskanpastilleja

Vinkki: Voit korvata sitruunatahnan haluamallasi hillolla tai esimerkiksi paksulla mangososeella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pari tippaa punaista elintarvikeväriä, 0.5 - 1 tl keltaista elintarvikeväriä, ranskanpastilleja, pursotinpussi ja tylla.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä