Raikas pääsiäiskakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pääsiäismunakakku on helppo leipoa kääretorttupohjasta munan muotoon. Koristele raikas hedelmäinen pääsiäiskakku pastellisävyin.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte ja kuorrute | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | sitruunatahnaa (lemon curd) |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| pari tippaa punaista elintarvikeväriä | |
| 1/2 - 1 tl | keltaista elintarvikeväriä |
| Kostuke | |
| 3 kpl | passionhedelmää |
| 2 rkl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
| Koristeluun | |
| ranskanpastilleja | |
| Lisäksi | |
| pursotinpussi ja tylla | |
- 1.
Piirrä kahdelle leivinpaperille munanmuotoinen soikea ympyrä (noin 20 x 30 cm).
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina munan muotoon kahden leivinpaperin päälle pelleille. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Siisti tarvittaessa reunat veitsellä.
- 3.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahtoon. Ota kolmasosa vaahdosta sivuun täytettä varten ja laita loput vaahdosta jääkaappiin kuorrutusta varten.
- 4.
Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Lisää vesi ja sokeri.
- 5.
Levitä kostuke pohjille. Nosta toinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle sitruunatahna, vaahto ja vadelmat. Nosta toinen pohja päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
- 6.
Värjää kolmasosa kuorrutteen vaahdosta punaisella värillä ja laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Värjää loput vaahdosta keltaisella värillä ja levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pursotuksilla ja ranskanpastilleilla.
Pääsiäismunakakku on helppo leipoa kääretorttupohjasta munan muotoon. Koristele raikas hedelmäinen pääsiäiskakku pastellisävyin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrute | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | sitruunatahnaa (lemon curd) |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| pari tippaa punaista elintarvikeväriä | |
| 1/2 - 1 tl | keltaista elintarvikeväriä |
Kostuke | |
| 3 kpl | passionhedelmää |
| 2 rkl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
Koristeluun | |
| ranskanpastilleja | |
Lisäksi | |
| pursotinpussi ja tylla | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Piirrä kahdelle leivinpaperille munanmuotoinen soikea ympyrä (noin 20 x 30 cm).
- 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina munan muotoon kahden leivinpaperin päälle pelleille. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Siisti tarvittaessa reunat veitsellä.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahtoon. Ota kolmasosa vaahdosta sivuun täytettä varten ja laita loput vaahdosta jääkaappiin kuorrutusta varten.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 400 g (2 rs) vaniljatuorejuustoa 1/2 dl sokeria - 4
Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Lisää vesi ja sokeri.
Määrä Ainesosa 3 kpl passionhedelmää 2 rkl vettä 1 rkl sokeria - 5
Levitä kostuke pohjille. Nosta toinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle sitruunatahna, vaahto ja vadelmat. Nosta toinen pohja päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Määrä Ainesosa 1 dl sitruunatahnaa (lemon curd) 125 g (1 rs) vadelmia - 6
Värjää kolmasosa kuorrutteen vaahdosta punaisella värillä ja laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Värjää loput vaahdosta keltaisella värillä ja levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pursotuksilla ja ranskanpastilleilla.
Määrä Ainesosa pari tippaa punaista elintarvikeväriä 1/2 - 1 tl keltaista elintarvikeväriä ranskanpastilleja
Vinkki: Voit korvata sitruunatahnan haluamallasi hillolla tai esimerkiksi paksulla mangososeella.
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1494
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1494
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pari tippaa punaista elintarvikeväriä, 0.5 - 1 tl keltaista elintarvikeväriä, ranskanpastilleja, pursotinpussi ja tylla.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























