Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
 Raikas pääsiäiskakku

Raikas pääsiäiskakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Pääsiäismunakakku on helppo leipoa kääretorttupohjasta munan muotoon. Koristele raikas hedelmäinen pääsiäiskakku pastellisävyin.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrute

4 dl
(2 prk) vispikermaa
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunatahnaa (Lemon Curd)
125 g
(1 rs) vadelmia
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
1/2 - 1 tl
keltaista elintarvikeväriä

Kostuke

3 kpl
passionhedelmää
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria

Koristeluun

ranskanpastilleja

Lisäksi

pursotinpussi ja tylla

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Piirrä kahdelle leivinpaperille munanmuotoinen soikea ympyrä (noin 20 x 30 cm).

2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina munan muotoon kahden leivinpaperin päälle pelleille. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Siisti tarvittaessa reunat veitsellä.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahtoon. Ota kolmasosa vaahdosta sivuun täytettä varten ja laita loput vaahdosta jääkaappiin kuorrutusta varten.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
4

Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Lisää vesi ja sokeri.

3 kpl
passionhedelmää
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
5

Levitä kostuke pohjille. Nosta toinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle sitruunatahna, vaahto ja vadelmat. Nosta toinen pohja päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.

1 dl
sitruunatahnaa (Lemon Curd)
125 g
(1 rs) vadelmia
6

Värjää kolmasosa kuorrutteen vaahdosta punaisella värillä ja laita vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Värjää loput vaahdosta keltaisella värillä ja levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pursotuksilla ja ranskanpastilleilla.

pari tippaa punaista elintarvikeväriä
1/2 - 1 tl
keltaista elintarvikeväriä
ranskanpastilleja

Vinkki: Voit korvata sitruunatahnan haluamallasi hillolla tai esimerkiksi paksulla mangososeella.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.2.2025
|
Muokattu: 11.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

357

1494

21,4 g

13,9 g

32,6 g

24,5 g

3,6 g

5,9 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pari tippaa punaista elintarvikeväriä,

0,5 - 1 tl keltaista elintarvikeväriä,

ranskanpastilleja,

pursotinpussi ja tylla.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli