Vegaaninen mämmimutakakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

60 min

Mämmimutakakku on pääsiäisen hauskin jälkiruoka! Perinteinen mämmi sopii täydellisesti helppoon mutakakkuun ja pisteen ii:n päälle antaa vaniljakastike.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
380 g(1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi)
1 dlsokeria
350 gmämmiä
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä voiteluun
2 1/2 dl(1 prk) vegaanista vaniljakastiketta (oatly)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sipaise reunat kevyesti rypsiöljyllä.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä voiteluun
  2. 2

    Valuta 1 ½ dl kikherneiden lientä kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kikherneliemen vaahdottaminen vie noin 7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    380 g(1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi)
    1 dlsokeria
  3. 3

    Lusikoi mämmi toiseen kulhoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne mämmiin. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    350 gmämmiä
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Nostele kikhernevaahto mahdollisimman hellästi mämmin joukkoon. Älä siis sekoita voimakkaasti. Vaahto laskee aina jonkin verran, mutta älä anna sen häiritä vaan yhdistä vaahto taikinaan niin varovasti kuin mahdollista.

  5. 5

    Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Kakku jää sisältä kosteaksi ja tahmeaksi. Tarjoa mämmimutakakku vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) vegaanista vaniljakastiketta (oatly)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 380 g (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä