Vegaaninen mämmimutakakku
60 min

Nappaa talteen!
Mämmimutakakku on pääsiäisen hauskin jälkiruoka! Perinteinen mämmi sopii täydellisesti helppoon mutakakkuun ja pisteen ii:n päälle antaa vaniljakastike.
| 380 g | (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi) |
| 1 dl | sokeria |
| 350 g | mämmiä |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä voiteluun |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vegaanista vaniljakastiketta (oatly) |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sipaise reunat kevyesti rypsiöljyllä.
- 2.
Valuta 1 ½ dl kikherneiden lientä kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kikherneliemen vaahdottaminen vie noin 7 minuuttia.
- 3.
Lusikoi mämmi toiseen kulhoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne mämmiin. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Nostele kikhernevaahto mahdollisimman hellästi mämmin joukkoon. Älä siis sekoita voimakkaasti. Vaahto laskee aina jonkin verran, mutta älä anna sen häiritä vaan yhdistä vaahto taikinaan niin varovasti kuin mahdollista.
- 5.
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Kakku jää sisältä kosteaksi ja tahmeaksi. Tarjoa mämmimutakakku vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.
Vegaaninen mämmimutakakku
arvosana4/5
60 min
Mämmimutakakku on pääsiäisen hauskin jälkiruoka! Perinteinen mämmi sopii täydellisesti helppoon mutakakkuun ja pisteen ii:n päälle antaa vaniljakastike.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 380 g | (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi) |
| 1 dl | sokeria |
| 350 g | mämmiä |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä voiteluun |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vegaanista vaniljakastiketta (oatly) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sipaise reunat kevyesti rypsiöljyllä.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä voiteluun - 2
Valuta 1 ½ dl kikherneiden lientä kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kikherneliemen vaahdottaminen vie noin 7 minuuttia.
Määrä Ainesosa 380 g (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi) 1 dl sokeria - 3
Lusikoi mämmi toiseen kulhoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne mämmiin. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 350 g mämmiä 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta - 4
Nostele kikhernevaahto mahdollisimman hellästi mämmin joukkoon. Älä siis sekoita voimakkaasti. Vaahto laskee aina jonkin verran, mutta älä anna sen häiritä vaan yhdistä vaahto taikinaan niin varovasti kuin mahdollista.
- 5
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Kakku jää sisältä kosteaksi ja tahmeaksi. Tarjoa mämmimutakakku vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1 prk) vegaanista vaniljakastiketta (oatly)
Katso video YouTubesta: PS Olen vegaani testaa vegaanisen mämmimutakakun reseptin.
Ravintosisältö
132
Energiaa kcal
551
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
13,1 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
132
Energiaa kcal
551
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
13,1 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 380 g (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























