Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sipaise reunat kevyesti rypsiöljyllä.
Valuta 1 ½ dl kikherneiden lientä kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kikherneliemen vaahdottaminen vie noin 7 minuuttia.
Lusikoi mämmi toiseen kulhoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne mämmiin. Sekoita tasaiseksi.
Nostele kikhernevaahto mahdollisimman hellästi mämmin joukkoon. Älä siis sekoita voimakkaasti. Vaahto laskee aina jonkin verran, mutta älä anna sen häiritä vaan yhdistä vaahto taikinaan niin varovasti kuin mahdollista.
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Kakku jää sisältä kosteaksi ja tahmeaksi. Tarjoa mämmimutakakku vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.
Katso video YouTubesta: PS Olen vegaani testaa vegaanisen mämmimutakakun reseptin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
76
317
1,0 g
0,2 g
14,7 g
9,0 g
1,0 g
1,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 prk) kikherneitä (kakkuun käytetään vain purkin liemi),
1 tl Leivinjauhetta,
Vegaanista vaniljakastiketta (oatly).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli