Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
Joulunaikaan herkutellaan ikisuosikeilla eli juustokakuilla. Löydät joulupöytään sopivimmat kakkuideat täältä!


Glögin ja piparkakkujen uusi ilme
Piparijuustokakku ja glögikastike
Jouluinen juustokakku maustetaan hauskasti piparkakkumausteella. Piparkakkumausteseos sisältää usein pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä, ja se onkin piristävä lisä vaniljaiselle juustokakulle. Tarjoa paistettu piparijuustokakku helpon glögikastikkeen kanssa, niin makuelämys on valmis!
Samettinen glögijuustokakku
Ihanassa glögijuustokakussa yhdistyvät piparipohja, pehmeä piparimousse ja joulunpunainen glögikiille. Kaunis koristelu syntyy esimerkiksi punaisista marmeladikuulista, piparkakuista ja viikunoista. Kakku sopii monille, sillä se valmistuu vegaanisena kasvipohjaisen agar agar -hyytelöimisjauheen ja vegaanisen tuorejuuston ansiosta.
Jouluiset hedelmät ja marjat sujahtavat kakkuun
Ihastuta persimonjuustokakulla
Leivonnassakin kannattaa suosia satokauden parhaita raaka-aineita. Hehkuvan oranssi persimon, joka tunnetaan myös nimellä sharon tai kaki, tuo lempeää makeutta sitruunaiseen juustokakkuun. Soseuta kuoritut persimonit ja sekoita sosetta täytteeseen. Myös pinnan kaunis kuviointi syntyy persimonsoseella. Viimeistele kakku piparkakuilla, kuutioidulla persimonilla ja granaattiomenansiemenillä.
Pirteä puolukkajuustokakku
Puolukkajuustokakku tuo raikkaan tuulahduksen joulun jälkiruokapöytään. Kaunis juustokakku valmistetaan kahden täytteen taktiikalla. Piparisen pohjan päälle kaadetaan vaaleanpunaista puolukkatäytettä. Kun puolukkakerros on hieman jähmettynyt, sen päälle levitetään vaniljakastikkeesta vaahdotettu suussasulava täyte. Pinnan viimeistelee puolukkainen kiille, ja halutessasi pinnalle voit ripotella vaikkapa kohmeisia puolukoita juuri ennen tarjoilua.
Juustokakun ja joulutorttujen yhdistelmä
Joulutortuista tuttu luumumarmeladi sujahtaa juustokakkuun yllätystäytteeksi! Kauniin valkea kakku maustetaan sitruunalla, ja vasta leikatessa juustokakusta paljastuu luumuinen sydän. Hyydytettävä kakku on helppoa valmistaa, ja voit kokeilla vaihtaa marmeladin makua mielesi mukaan. Kokeile esimerkiksi omena-kaneli- tai päärynä-suolakinuskimarmeladia.
3 x karkkijuustokakku
Klassikkokakut hurmaavat takuulla myös jouluna. Tässä kolme ideaa, joissa juustokakku on maustettu ikonisilla karkeilla tai suklaalla.
Omar-juustokakku
Herkullinen kermatoffeejuustokakku saa makunsa Omar-karkeista. Sulata toffeekarkit tilkassa kermaa, jotta saat juustokakkuun samettisen koostumuksen, ja herkullinen toffeen maku leviää koko kakkuun. Helpossa Omar-juustokakkussa maistuu myös toinen hittimaku, sillä pohja valmistetaan karamellisoiduista Biscoff-kekseistä.
Fazerina-juustokakku
Suklainen juustokakku leivotaan Fazerina-suklaasta. Tutussa suklaassa maistuvat pehmeä maitosuklaa ja appelsiinitryffelitäyte. Keksipohjaan yhdistyy suklainen mascarponemousse, joka saa lisää appelsiinin makua raastetusta appelsiinikuoresta ja -mehusta. Helppo koristelu syntyy rouhitusta Fazerina-suklaasta ja vaikka kuivatuista appelsiinisiivuista. Samalla kun kuivaat appelsiineja kakun koristeeksi, voit myös askarrella ihanan jouluisen kranssin tai käyttää appelsiinisiivuja lahjapakettien koristeena.
Kokeile käyttää kakun pohjana keksien tilalla pakastealtaan appelsiinimutakakkua. Painele kohmeinen pohja ohuemmaksi kakkuvuoan pohjalle, jolloin saat Fazerina-suklaaseen sopivan pehmeän pohjan.
Geisha-juustokakku
Hasselpähkinäinen Geisha-suklaa lumoaa helpossa juustokakussa. Suklaa hyydyttää juustokakun, jolloin edes liivatetta ei tarvita. Pehmeän suklaisen moussen kaverina on tummista täytekekseistä valmistettu pohja.
Kakun koristeluun sopivat tuoreet marjat ja syötävät kukat, mutta jouluisemman koristelun saat vaihtamalla vadelmat puolukkoihin, karpaloihin tai granaattiomenaan. Kokeile ripotella päälle rouhitun suklaan lisäksi piparimuruja tai lisää vaikka lohkottuja viikunoita ja rosmariininoksia.
Suolainen juustokakku piristää juhlapöydässä
Juustokakku voi olla myös suolainen! Alkupalapöytään sopiva juhlava suolainen juustokakku voidaan valmistaa sekä uunissa paistamalla tai hyydyttämällä.
Suolainen juustokakku granaattiomenasalsalla
Joulun maukkain suolainen juustokakku saa makunsa kolmesta erilaisesta juustosta. Sekoita tuorejuuston ja pehmeän vuohenjuuston joukkoon raastettua gruyérejuustoa. Paistetun juustokakun herkullinen pohja valmistetaan saaristolaisleivästä, voista ja timjamista. Valmiin kakun pinnalle loihditaan raikas granaattiomenasalsa, joka luo kakulle samalla näyttävän koristelun.
Ihana lohijuustokakku
Kata kalapöytään juhlava lohijuustokakku, jonka pohjana toimii tumma vuokaleipä ja päälle hyydytetään raikas täyte ranskankermasta ja kermaviilistä. Sekoita täytteen joukkoon savulohta, tilliä, juustoraastetta ja mätiä. Koristele kakku lohella ja keitetyillä kananmunilla sekä kirkkaan värisellä kirjolohenmädillä.
Vegaaninen suolainen juustokakku
Ihastuttava juustokakku leivotaan helposti myös vegaanisena. Pohjaan sopii mainiosti rouskuvat hapankorput ja täyte sekoitetaan maustamattomasta vegaanisesta tuorejuustosta ja kaurakevistä eli vegaanisesta kermaviilistä. Makua kakku saa kylmäsavulohta muistuttavasta savustetusta porkkanavalmisteesta, tillistä ja sitruunasta.
Katso lisää jouluisia ideoita
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta

























