Kesäkurpitsalasagne
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsalasagnessa viipaloidut kesäkurpitsat korvaavat pastalevyt, mikä tekee lasagnesta myös gluteenittoman. Lasagne on uunivalmis nopeasti, sillä valkokastike korvataan helposti mozzarellaviipaleilla.
| 800 g | kesäkurpitsaa |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 250 g | (2 kpl) mozzarellajuustoa |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat ja viipaloi ne pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Kiehauta.
- 3.
Valuta mozzarellat ja viipaloi ne. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihakastiketta ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- 4.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Kesäkurpitsalasagnessa viipaloidut kesäkurpitsat korvaavat pastalevyt, mikä tekee lasagnesta myös gluteenittoman. Lasagne on uunivalmis nopeasti, sillä valkokastike korvataan helposti mozzarellaviipaleilla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kesäkurpitsaa |
Jauhelihakastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 250 g | (2 kpl) mozzarellajuustoa |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat ja viipaloi ne pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi.
Määrä Ainesosa 800 g kesäkurpitsaa - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 400 g (1 pkt) jauhelihaa 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 2 rkl tomaattisosetta 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valuta mozzarellat ja viipaloi ne. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihakastiketta ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 250 g (2 kpl) mozzarellajuustoa 75 g (1/2 ps) juustoraastetta - 4
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Ravintosisältö
356
Energiaa kcal
1492
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
31,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
356
Energiaa kcal
1492
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
31,2 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























