Juhlava lohijuustokakku

arvosana5/5

(2)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Suolainen juustokakku on juhlapöydän hitti. Mädillä ja kananmunalla koristeltu savulohitorttu sopii myös alkuruoaksi.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 g(n. 8 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)
100 gvoita

Täyte

4 kpl liivatelehteä
250 g(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 ruukku tilliä
50 g (½ prk, à 100 g) kirjolohenmätiä
200 g(1 prk) kermaviiliä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 dlmajoneesia
2 dljuustoraastetta (voimakasta)
2 tldijoninsinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

3 kplkananmunaa
50 g(½ prk, à 100 g) kirjolohenmätiä

Valmistus

  1. 1

    Rypistä leivinpaperi ja vuoraa suorakulmainen leipä- tai irtopohjavuoka (noin 15 × 35 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Hienonna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Sekoita voi leipärouheeseen. Painele seos leivinpaperille vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 g(n. 8 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)
    100 gvoita
  3. 3

    Laita liivatteet kylmään veteen. Säästä noin 1/3 lohesta ja hieman tilliä koristeeksi. Hienonna loput lohet ja tillit. Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta kulhossa.

    MääräAinesosa
    4 kpl liivatelehteä
    250 g(1 pkt) savustettua kirjolohta
    1 ruukku tilliä
    50 g (½ prk, à 100 g) kirjolohenmätiä
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 dlmajoneesia
    2 dljuustoraastetta (voimakasta)
    2 tldijoninsinappia
    1/4 tl suolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteet ja sekoita ne mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Levitä täyte pohjalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 3 tunniksi tai yön yli.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
  5. 5

    Keitä munat koviksi, 8–10 minuuttia. Upota munat hetkeksi kylmään veteen, jotta kuori irtoaa paremmin. Kuori ja leikkaa munat lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  6. 6

    Siirrä torttu tarjoilualustalle. Koristele munilla, mädillä, lohella ja tilillä.

    MääräAinesosa
    50 g(½ prk, à 100 g) kirjolohenmätiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.11.2025
|
Päivitetty: 8.11.2025

Samankaltaisia reseptejä