Puolukkajuustokakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee juhlapöytään raikas juustokakku ilman uunia! Rakenna helpon piparkakkupohjan päälle kolme kaunista kerrosta: alimmaksi puolukka-juustotäyte, keskelle vaniljamousse ja pinnalle puolukanpunainen kiille.
| 200 g | piparkakkuja |
| 75 g | margariinia |
| Puolukkatäyte | |
|---|---|
| 5 kpl | liivatelehtiä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | puolukkasurvosta |
| 1 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Vaniljatäyte | |
| 3 kpl | liivatelehtiä |
| 250 ml | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike |
| Puolukkakiille | |
| 2 kpl | liivatelehtiä |
| 1 1/2 dl | puolukkamehua |
- 1.
Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sekoita piparimuru ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.
- 2.
Tee puolukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa puolukkasurvos, sokeri ja rahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Levitä täyte kakkupohjalle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
- 3.
Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada 3-4 ruokalusikallista vaniljakastiketta kattilaan. Vaahdota loppu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa oleva vaniljakastiketilkka ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vaniljakastikkeeseen. Valuta se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahtoon. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Laita kakku kylmään tunniksi.
- 4.
Tee kiille kakun päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä seos haaleaksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.
Puolukkajuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Tee juhlapöytään raikas juustokakku ilman uunia! Rakenna helpon piparkakkupohjan päälle kolme kaunista kerrosta: alimmaksi puolukka-juustotäyte, keskelle vaniljamousse ja pinnalle puolukanpunainen kiille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | piparkakkuja |
| 75 g | margariinia |
Puolukkatäyte | |
| 5 kpl | liivatelehtiä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | puolukkasurvosta |
| 1 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Vaniljatäyte | |
| 3 kpl | liivatelehtiä |
| 250 ml | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike |
Puolukkakiille | |
| 2 kpl | liivatelehtiä |
| 1 1/2 dl | puolukkamehua |
Valmistus
- 1
Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sekoita piparimuru ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g piparkakkuja 75 g margariinia - 2
Tee puolukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa puolukkasurvos, sokeri ja rahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Levitä täyte kakkupohjalle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehtiä 2 dl kuohukermaa 2 dl puolukkasurvosta 1 dl sokeria 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 2 rkl sitruunamehua - 3
Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada 3-4 ruokalusikallista vaniljakastiketta kattilaan. Vaahdota loppu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa oleva vaniljakastiketilkka ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vaniljakastikkeeseen. Valuta se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahtoon. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Laita kakku kylmään tunniksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehtiä 250 ml (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike - 4
Tee kiille kakun päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä seos haaleaksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 2 kpl liivatelehtiä 1 1/2 dl puolukkamehua
Ravintosisältö
309
Energiaa kcal
1294
Energiaa kj
19,9 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
309
Energiaa kcal
1294
Energiaa kj
19,9 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























