Puolukkajuustokakku

arvosana5/5

(2)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Tee juhlapöytään raikas juustokakku ilman uunia! Rakenna helpon piparkakkupohjan päälle kolme kaunista kerrosta: alimmaksi puolukka-juustotäyte, keskelle vaniljamousse ja pinnalle puolukanpunainen kiille.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gpiparkakkuja
75 gmargariinia

Puolukkatäyte

5 kplliivatelehtiä
2 dlkuohukermaa
2 dlpuolukkasurvosta
1 dlsokeria
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
2 rklsitruunamehua

Vaniljatäyte

3 kplliivatelehtiä
250 ml(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike

Puolukkakiille

2 kplliivatelehtiä
1 1/2 dlpuolukkamehua

Valmistus

  1. 1

    Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sekoita piparimuru ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 gpiparkakkuja
    75 gmargariinia
  2. 2

    Tee puolukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa puolukkasurvos, sokeri ja rahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Levitä täyte kakkupohjalle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehtiä
    2 dlkuohukermaa
    2 dlpuolukkasurvosta
    1 dlsokeria
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    2 rklsitruunamehua
  3. 3

    Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada 3-4 ruokalusikallista vaniljakastiketta kattilaan. Vaahdota loppu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa oleva vaniljakastiketilkka ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vaniljakastikkeeseen. Valuta se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahtoon. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Laita kakku kylmään tunniksi.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehtiä
    250 ml(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastike
  4. 4

    Tee kiille kakun päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä seos haaleaksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    2 kplliivatelehtiä
    1 1/2 dlpuolukkamehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä