Samettinen glögijuustokakku

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Suosittu vegaaninen glögijuustokakku valmistetaan ilman liivatetta agar agarin avulla. Piparimurupohja, pehmeä piparimousse ja mausteinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gvegaanisia piparkakkuja
100 gvegaanista leivontamargariinia (eleplant)

Täyte

400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (violife creamy original)
1 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlpiparkakkumaustetta
2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä
4 dlomenatäysmehua
6 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)

Glögikiille

2 dlglögitiivistettä
1 dlvettä
1/2 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)

Koristeluun

(glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja)

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    250 gvegaanisia piparkakkuja
    100 gvegaanista leivontamargariinia (eleplant)
  3. 3

    Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (violife creamy original)
    1 1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlpiparkakkumaustetta
    2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä
  4. 4

    Sekoita omenamehu ja agarjauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täyteseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.

    MääräAinesosa
    4 dlomenatäysmehua
    6 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)
  5. 5

    Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

  6. 6

    Mittaa kiilteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlglögitiivistettä
    1 dlvettä
    1/2 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)
  7. 7

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esimerkiksi glögikuulilla, piparkakuilla, viikunalohkoilla, kookoshiutaleilla ja rosmariinilla.

    MääräAinesosa
    (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.11.2024
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä