Samettinen glögijuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suosittu vegaaninen glögijuustokakku valmistetaan ilman liivatetta agar agarin avulla. Piparimurupohja, pehmeä piparimousse ja mausteinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | vegaanisia piparkakkuja |
| 100 g | vegaanista leivontamargariinia (eleplant) |
| Täyte | |
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (violife creamy original) |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä |
| 4 dl | omenatäysmehua |
| 6 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
| Glögikiille | |
| 2 dl | glögitiivistettä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
| Koristeluun | |
| (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 3.
Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
- 4.
Sekoita omenamehu ja agarjauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täyteseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
- 5.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- 6.
Mittaa kiilteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.
- 7.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esimerkiksi glögikuulilla, piparkakuilla, viikunalohkoilla, kookoshiutaleilla ja rosmariinilla.
Samettinen glögijuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Suosittu vegaaninen glögijuustokakku valmistetaan ilman liivatetta agar agarin avulla. Piparimurupohja, pehmeä piparimousse ja mausteinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | vegaanisia piparkakkuja |
| 100 g | vegaanista leivontamargariinia (eleplant) |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (violife creamy original) |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä |
| 4 dl | omenatäysmehua |
| 6 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
Glögikiille | |
| 2 dl | glögitiivistettä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
Koristeluun | |
| (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja) | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 250 g vegaanisia piparkakkuja 100 g vegaanista leivontamargariinia (eleplant) - 3
Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (violife creamy original) 1 1/2 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl piparkakkumaustetta 2 1/2 dl (1 prk) kauravispiä - 4
Sekoita omenamehu ja agarjauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täyteseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
Määrä Ainesosa 4 dl omenatäysmehua 6 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) - 5
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- 6
Mittaa kiilteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl glögitiivistettä 1 dl vettä 1/2 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) - 7
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esimerkiksi glögikuulilla, piparkakuilla, viikunalohkoilla, kookoshiutaleilla ja rosmariinilla.
Määrä Ainesosa (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja)
Ravintosisältö
374
Energiaa kcal
1567
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,5 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
374
Energiaa kcal
1567
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,5 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























