Lumoava Geisha-juustokakku

arvosana4/5

(13)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Geishan eli hasselpähkinäsuklaan makuinen helppo juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta. Suklaa hyydyttää kakun jäähtyessään.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gtummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla)
50 gvoita

Täyte

242 g(2 levyä) geisha-suklaata
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dltomusokeria
1 rklsitruunanmehua
2 dl(1 prk) vispikermaa

Koristeluun

geisha-suklaata
vaaleanpunaisia syötäviä kukkia
(vadelmia)

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    250 gtummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla)
    50 gvoita
  3. 3

    Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Hienonna loput suklaasta koristelua varten.

    MääräAinesosa
    242 g(2 levyä) geisha-suklaata
  4. 4

    Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sitruunanmehu ja sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    200 g(1 rs) mascarponejuustoa
    1/2 dltomusokeria
    1 rklsitruunanmehua
    2 dl(1 prk) vispikermaa
  5. 5

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella, syötävillä kukilla sekä halutessasi vadelmilla.

    MääräAinesosa
    geisha-suklaata
    vaaleanpunaisia syötäviä kukkia
    (vadelmia)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Geisha-suklaata , vaaleanpunaisia syötäviä kukkia, (vadelmia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä