Lumoava Geisha-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Geishan eli hasselpähkinäsuklaan makuinen helppo juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta. Suklaa hyydyttää kakun jäähtyessään.
| 250 g | tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) |
| 50 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 242 g | (2 levyä) geisha-suklaata |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| Koristeluun | |
| geisha-suklaata | |
| vaaleanpunaisia syötäviä kukkia | |
| (vadelmia) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 3.
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Hienonna loput suklaasta koristelua varten.
- 4.
Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sitruunanmehu ja sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 5.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella, syötävillä kukilla sekä halutessasi vadelmilla.
Geishan eli hasselpähkinäsuklaan makuinen helppo juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta. Suklaa hyydyttää kakun jäähtyessään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) |
| 50 g | voita |
Täyte | |
| 242 g | (2 levyä) geisha-suklaata |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
Koristeluun | |
| geisha-suklaata | |
| vaaleanpunaisia syötäviä kukkia | |
| (vadelmia) | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 250 g tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) 50 g voita - 3
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Hienonna loput suklaasta koristelua varten.
Määrä Ainesosa 242 g (2 levyä) geisha-suklaata - 4
Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sitruunanmehu ja sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 200 g (1 rs) mascarponejuustoa 1/2 dl tomusokeria 1 rkl sitruunanmehua 2 dl (1 prk) vispikermaa - 5
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella, syötävillä kukilla sekä halutessasi vadelmilla.
Määrä Ainesosa geisha-suklaata vaaleanpunaisia syötäviä kukkia (vadelmia)
Ravintosisältö
385
Energiaa kcal
1612
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
18,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,2 g
Hiilihydraatteja
22,6 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
385
Energiaa kcal
1612
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
18,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,2 g
Hiilihydraatteja
22,6 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Geisha-suklaata , vaaleanpunaisia syötäviä kukkia, (vadelmia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























