Persimonjuustokakku

arvosana4/5

(26)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Helppo jouluinen juustokakku valmistuu vähällä vaivalla ilman uunia. Joulukakun maussa yhdistyvät mausteinen piparipohja, raikas appelsiini ja makeat persimonit.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gpiparkakkuja
100 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

5 kplkypsää persimonia (noin 4 dl sosetta)
6 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
1/2 dlsokeria
2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä
persimonia
piparkakkuja
granaattiomenansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
  2. 2

    Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    250 gpiparkakkuja
    100 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Tee täyte. Huuhtele ja kuori persimonit. Paloittele ja soseuta ne. Säästä ½ dl sosetta koristeluun.

    MääräAinesosa
    5 kplkypsää persimonia (noin 4 dl sosetta)
  4. 4

    Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sose.

    MääräAinesosa
    6 kplliivatelehteä
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 rs) appelsiinituorejuustoa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    1/2 dlsokeria
  5. 5

    Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loppu sose pieninä nokareina kakun pinnalle ja vedä tikulla nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
  6. 6

    Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku persimonilla, piparimuruilla ja granaattiomenansiemenillä.

    MääräAinesosa
    persimonia
    piparkakkuja
    granaattiomenansiemeniä

Vinkki: Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persimonia, piparkakkuja, granaattiomenansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä