Persimonjuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo jouluinen juustokakku valmistuu vähällä vaivalla ilman uunia. Joulukakun maussa yhdistyvät mausteinen piparipohja, raikas appelsiini ja makeat persimonit.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | piparkakkuja |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| Täyte | |
| 5 kpl | kypsää persimonia (noin 4 dl sosetta) |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| persimonia | |
| piparkakkuja | |
| granaattiomenansiemeniä | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.
- 2.
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
- 3.
Tee täyte. Huuhtele ja kuori persimonit. Paloittele ja soseuta ne. Säästä ½ dl sosetta koristeluun.
- 4.
Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sose.
- 5.
Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loppu sose pieninä nokareina kakun pinnalle ja vedä tikulla nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
- 6.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku persimonilla, piparimuruilla ja granaattiomenansiemenillä.
Persimonjuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Helppo jouluinen juustokakku valmistuu vähällä vaivalla ilman uunia. Joulukakun maussa yhdistyvät mausteinen piparipohja, raikas appelsiini ja makeat persimonit.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | piparkakkuja |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
Täyte | |
| 5 kpl | kypsää persimonia (noin 4 dl sosetta) |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) appelsiinituorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| persimonia | |
| piparkakkuja | |
| granaattiomenansiemeniä | |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä - 2
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 250 g piparkakkuja 100 g voita tai leivontamargariinia - 3
Tee täyte. Huuhtele ja kuori persimonit. Paloittele ja soseuta ne. Säästä ½ dl sosetta koristeluun.
Määrä Ainesosa 5 kpl kypsää persimonia (noin 4 dl sosetta) - 4
Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sose.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä 2 dl (1 prk) vispikermaa 200 g (1 rs) appelsiinituorejuustoa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 1/2 dl sokeria - 5
Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loppu sose pieninä nokareina kakun pinnalle ja vedä tikulla nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua - 6
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku persimonilla, piparimuruilla ja granaattiomenansiemenillä.
Määrä Ainesosa persimonia piparkakkuja granaattiomenansiemeniä
Vinkki: Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.
Ravintosisältö
400
Energiaa kcal
1673
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,1 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
400
Energiaa kcal
1673
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,1 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persimonia, piparkakkuja, granaattiomenansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























