Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persimonjuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Helppo jouluinen juustokakku valmistuu vähällä vaivalla ilman uunia. Joulukakun maussa yhdistyvät ihana mausteinen piparipohja, raikas appelsiini ja makeat persimonit.

Ainekset

Pohja

250 g
piparkakkuja
100 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

5 kpl
kypsää persimonia (noin 4 dl sosetta)
6 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) appelsiinituorejuustoa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunanmehua

Lisäksi

1 tl
rypsiöljyä
persimonia
piparkakkuja
granaattiomenansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.

1 tl
rypsiöljyä
2

Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

250 g
piparkakkuja
100 g
voita tai leivontamargariinia
3

Tee täyte. Huuhtele ja kuori persimonit. Paloittele ja soseuta ne. Säästä ½ dl sosetta koristeluun.

5 kpl
kypsää persimonia (noin 4 dl sosetta)
4

Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sose.

6 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) appelsiinituorejuustoa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
1/2 dl
sokeria
5

Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loppu sose pieninä nokareina kakun pinnalle ja vedä tikulla nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

2 rkl
sitruunanmehua
6

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku persimonilla, piparimuruilla ja granaattiomenansiemenillä.

persimonia
piparkakkuja
granaattiomenansiemeniä

Vinkki: Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
|
Muokattu: 7.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

400

1673

24,1 g

13,5 g

37,1 g

22,0 g

2,8 g

6,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

persimonia,

piparkakkuja,

granaattiomenansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli