Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku saa makunsa savustetusta porkkanasäilykkeestä ja valmistuu helposti. Kakusta ei arvaisi, ettei se sisällä lainkaan kalaa!
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | hapankorppuja |
| 75 g | margariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (violife) |
| 400 g | (2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi) |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 390 g | (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) |
| Koristeluun | |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
- 1.
Murskaa hapankorput jauhoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai hakkaamalla kaulimella tukevaan muovipussiin laitetut korput. Sulata rasva. Sekoita rasva ja vesi korppumuruihin. Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.
- 2.
Tee täyte. Laita vegaaninen tuorejuusto ja kermaviili isoon kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Surauta tasaiseksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli, säästä vähän koristeluun. Valuta porkkanasäilykkeistä öljy pois. Hienonna porkkanat. Sekoita haarukkavatkaimella tilli ja porkkanat juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- 3.
Koristele juustokakku porkkanalla, tillillä ja sitruunalla ja halutessasi kapriksilla.
Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku saa makunsa savustetusta porkkanasäilykkeestä ja valmistuu helposti. Kakusta ei arvaisi, ettei se sisällä lainkaan kalaa!
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | hapankorppuja |
| 75 g | margariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (violife) |
| 400 g | (2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi) |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 390 g | (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) |
Koristeluun | |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
Valmistus
- 1
Murskaa hapankorput jauhoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai hakkaamalla kaulimella tukevaan muovipussiin laitetut korput. Sulata rasva. Sekoita rasva ja vesi korppumuruihin. Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g hapankorppuja 1/2 dl vettä 75 g margariinia (vegaanista) - 2
Tee täyte. Laita vegaaninen tuorejuusto ja kermaviili isoon kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Surauta tasaiseksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli, säästä vähän koristeluun. Valuta porkkanasäilykkeistä öljy pois. Hienonna porkkanat. Sekoita haarukkavatkaimella tilli ja porkkanat juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 390 g (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) 1/2 kpl sitruunan mehu 400 g (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (violife) 400 g (2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi) 1 kpl ruukku tilliä - 3
Koristele juustokakku porkkanalla, tillillä ja sitruunalla ja halutessasi kapriksilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl kapriksia (pieniä)
Ravintosisältö
191
Energiaa kcal
798
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
191
Energiaa kcal
798
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife), 390 g (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola), 2 rkl kapriksia (pieniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























