Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku

arvosana3/5

(11)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku saa makunsa savustetusta porkkanasäilykkeestä ja valmistuu helposti. Kakusta ei arvaisi, ettei se sisällä lainkaan kalaa!

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 ghapankorppuja
75 gmargariinia (vegaanista)
1/2 dlvettä

Täyte

400 g(2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (violife)
400 g(2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
1/2 kplsitruunan mehu
1 kplruukku tilliä
390 g(2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola)

Koristeluun

2 rklkapriksia (pieniä)

Valmistus

  1. 1

    Murskaa hapankorput jauhoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai hakkaamalla kaulimella tukevaan muovipussiin laitetut korput. Sulata rasva. Sekoita rasva ja vesi korppumuruihin. Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 ghapankorppuja
    1/2 dlvettä
    75 gmargariinia (vegaanista)
  2. 2

    Tee täyte. Laita vegaaninen tuorejuusto ja kermaviili isoon kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Surauta tasaiseksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli, säästä vähän koristeluun. Valuta porkkanasäilykkeistä öljy pois. Hienonna porkkanat. Sekoita haarukkavatkaimella tilli ja porkkanat juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    390 g(2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola)
    1/2 kplsitruunan mehu
    400 g(2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (violife)
    400 g(2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Koristele juustokakku porkkanalla, tillillä ja sitruunalla ja halutessasi kapriksilla.

    MääräAinesosa
    2 rklkapriksia (pieniä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife), 390 g (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola), 2 rkl kapriksia (pieniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.10.2023
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä