Luumujuustokakku

arvosana3/5

(22)arviota
10 Palaa

Useita tunteja

Piilota joulutorttutalkoista ylijäänyt luumumarmeladi raikkaan jouluiseen tuorejuustokakkuun. Helppo kakku syntyy ilman uunia ja liivatetta.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gpiparkakkuja
50 gvoita
1 kplsitruuna
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
400 g(2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl(1 prk) luumumarmeladia

Lisäksi

1 kplgranaattiomenan siemenet

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle. Murskaa piparkakut. Ota 1–2 rkl piparkakkumurua erilleen kakun koristelua varten. Sulata voi. Sekoita voisula piparkakkumuruun. Peitä vuoan pohja pipariseoksella ja laita vuoka jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    150 gpiparkakkuja
    50 gvoita
  2. 2

    Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi toisessa astiassa ja kääntele se kermavaahtoon. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 dlsokeria
    400 g(2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjan päälle. Lusikoi luumumarmeladi nokareiksi seoksen päälle. Levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) luumumarmeladia
  4. 4

    Halkaise granaattiomena. Koputtele puukauhalla siemenet kulhoon. Valuta mehu siemenistä ja anna siementen kuivahtaa talouspaperin päällä. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja piparkakkumurusilla.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomenan siemenet

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä