Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle. Murskaa piparkakut. Ota 1–2 rkl piparkakkumurua erilleen kakun koristelua varten. Sulata voi. Sekoita voisula piparkakkumuruun. Peitä vuoan pohja pipariseoksella ja laita vuoka jääkaappiin.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi toisessa astiassa ja kääntele se kermavaahtoon. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.
Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjan päälle. Lusikoi luumumarmeladi nokareiksi seoksen päälle. Levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Halkaise granaattiomena. Koputtele puukauhalla siemenet kulhoon. Valuta mehu siemenistä ja anna siementen kuivahtaa talouspaperin päällä. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja piparkakkumurusilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
330
1383
20,0 g
12,6 g
31,8 g
26,8 g
1,4 g
5,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli