Luumujuustokakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Piilota joulutorttutalkoista ylijäänyt luumumarmeladi raikkaan jouluiseen tuorejuustokakkuun. Helppo kakku syntyy ilman uunia ja liivatetta.
| 150 g | piparkakkuja |
| 50 g | voita |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 400 g | (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) luumumarmeladia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomenan siemenet |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle. Murskaa piparkakut. Ota 1–2 rkl piparkakkumurua erilleen kakun koristelua varten. Sulata voi. Sekoita voisula piparkakkumuruun. Peitä vuoan pohja pipariseoksella ja laita vuoka jääkaappiin.
- 2.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi toisessa astiassa ja kääntele se kermavaahtoon. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.
- 3.
Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjan päälle. Lusikoi luumumarmeladi nokareiksi seoksen päälle. Levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
- 4.
Halkaise granaattiomena. Koputtele puukauhalla siemenet kulhoon. Valuta mehu siemenistä ja anna siementen kuivahtaa talouspaperin päällä. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja piparkakkumurusilla.
Piilota joulutorttutalkoista ylijäänyt luumumarmeladi raikkaan jouluiseen tuorejuustokakkuun. Helppo kakku syntyy ilman uunia ja liivatetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | piparkakkuja |
| 50 g | voita |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 400 g | (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) luumumarmeladia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomenan siemenet |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle. Murskaa piparkakut. Ota 1–2 rkl piparkakkumurua erilleen kakun koristelua varten. Sulata voi. Sekoita voisula piparkakkumuruun. Peitä vuoan pohja pipariseoksella ja laita vuoka jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 150 g piparkakkuja 50 g voita - 2
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi toisessa astiassa ja kääntele se kermavaahtoon. Mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1 dl sokeria 400 g (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 2 tl vaniljasokeria - 3
Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjan päälle. Lusikoi luumumarmeladi nokareiksi seoksen päälle. Levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) luumumarmeladia - 4
Halkaise granaattiomena. Koputtele puukauhalla siemenet kulhoon. Valuta mehu siemenistä ja anna siementen kuivahtaa talouspaperin päällä. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja piparkakkumurusilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomenan siemenet
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1383
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
12,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
26,8 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1383
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
12,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
26,8 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























