Säädä uuni 175 asteeseen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.
Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.
Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1284
307
16,9 g
9,9 g
32,7 g
16,9 g
0,7 g
5,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 rkl Piparkakkumaustetta,
1,5 tl Perunajauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli