Piparijuustokakku ja glögikastike - Yhteishyvä

Piparijuustokakku ja glögikastike

Piparijuustokakku ja glögikastike
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Piristä uunissa paistettava juustokakku piparkakkumausteella ja tarjoa glögikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

2 kpl
(à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta

GLÖGIKASTIKE

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
3

Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1/2 dl
Perunajauhoja
4

Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.

5

Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g392 g
Proteiinia6 g67 g
Rasvaa17 g203 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1284 15403
Energiaa kcal307 3680

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 rkl Piparkakkumaustetta

  • 1.5 tl Perunajauhoja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g392 g
Proteiinia6 g67 g
Rasvaa17 g203 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1284 15403
Energiaa kcal307 3680

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 rkl Piparkakkumaustetta

  • 1.5 tl Perunajauhoja

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.