Piparijuustokakku ja glögikastike
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulun juustokakku piristetään piparkakkumausteella ja tarjoillaan glögikastikkeen kera. Tämä herkullinen piparkakkujuustokakku paistetaan uunissa.
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 rkl | piparkakkumaustetta |
| Glögikastike | |
| 2 dl | glögijuomaa |
| 1 1/2 tl | perunajauhoja |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- 2.
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- 3.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
- 4.
Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.
- 5.
Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.
Piparijuustokakku ja glögikastike
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Joulun juustokakku piristetään piparkakkumausteella ja tarjoillaan glögikastikkeen kera. Tämä herkullinen piparkakkujuustokakku paistetaan uunissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 rkl | piparkakkumaustetta |
Glögikastike | |
| 2 dl | glögijuomaa |
| 1 1/2 tl | perunajauhoja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- 2
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Määrä Ainesosa 150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 dl kuohukermaa 1 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 1/2 dl perunajauhoja 1 rkl piparkakkumaustetta - 4
Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.
- 5
Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl glögijuomaa 1 1/2 tl perunajauhoja
Ravintosisältö
419
Energiaa kcal
1754
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
17,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
419
Energiaa kcal
1754
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
17,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl perunajauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























