Piparijuustokakku ja glögikastike | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piparijuustokakku ja glögikastike

Piparijuustokakku ja glögikastike

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Piristä uunissa paistettava juustokakku piparkakkumausteella ja tarjoa glögikastikkeen kera.

Ruokavaliot

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

2 kpl
(à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta

glögikastike

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
3

Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1/2 dl
Perunajauhoja
4

Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.

5

Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 27.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1284

307

16,9 g

9,9 g

32,7 g

16,9 g

0,7 g

5,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 rkl Piparkakkumaustetta,

1,5 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli