Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Fazerina-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suklaan ja appelsiinin makuinen helppo Fazerina-juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta.

Ainekset

Pohja

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
50 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

242 g
(2 levyä, à 121 g) Fazerina-suklaata
1 kpl
appelsiini (luomu)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa

Koristeluun

Fazerina-suklaata
(appelsiininkuoriraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
50 g
voita tai leivontamargariinia
3

Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Rouhi loput suklaasta koristelua varten.

242 g
(2 levyä, à 121 g) Fazerina-suklaata
4

Pese appelsiini. Raasta kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 2 ruokalusikallista. Vatkaa juustot, sokeri, appelsiininmehu ja -kuoriraaste sekä sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen.

1 kpl
appelsiini (luomu)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa
5

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

6

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella.

Fazerina-suklaata
(appelsiininkuoriraastetta)

Koristele kakku halutessasi kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.1.2025
|
Muokattu: 10.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

413

1728

30,6 g

19,0 g

29,0 g

23,8 g

1,0 g

5,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Fazerina-suklaata,

(appelsiininkuoriraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli