Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Rouhi loput suklaasta koristelua varten.
Pese appelsiini. Raasta kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 2 ruokalusikallista. Vatkaa juustot, sokeri, appelsiininmehu ja -kuoriraaste sekä sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
Koristele kakku halutessasi kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
413
1728
30,6 g
19,0 g
29,0 g
23,8 g
1,0 g
5,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Fazerina-suklaata,
(appelsiininkuoriraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli