Fazerina-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Fazerina-juustokakku on suklaanystävän unelma! Suklaan ja appelsiinin makuinen helppo Fazerina-juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| Täyte | |
| 242 g | (2 levyä, à 121 g) fazerina-suklaata |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| Koristeluun | |
| fazerina-suklaata | |
| (appelsiininkuoriraastetta) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 3.
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Rouhi loput suklaasta koristelua varten.
- 4.
Pese appelsiini. Raasta kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 2 ruokalusikallista. Vatkaa juustot, sokeri, appelsiininmehu ja -kuoriraaste sekä sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen.
- 5.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 6.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
Fazerina-juustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Fazerina-juustokakku on suklaanystävän unelma! Suklaan ja appelsiinin makuinen helppo Fazerina-juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
Täyte | |
| 242 g | (2 levyä, à 121 g) fazerina-suklaata |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
Koristeluun | |
| fazerina-suklaata | |
| (appelsiininkuoriraastetta) | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 250 g tummia täytekeksejä (esim. domino) 50 g voita tai leivontamargariinia - 3
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Rouhi loput suklaasta koristelua varten.
Määrä Ainesosa 242 g (2 levyä, à 121 g) fazerina-suklaata - 4
Pese appelsiini. Raasta kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 2 ruokalusikallista. Vatkaa juustot, sokeri, appelsiininmehu ja -kuoriraaste sekä sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini (luomu) 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 200 g (1 rs) mascarponejuustoa 1/2 dl tomusokeria 2 dl (1 prk) vispikermaa - 5
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 6
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
Määrä Ainesosa fazerina-suklaata (appelsiininkuoriraastetta)
Koristele kakku halutessasi kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.
Ravintosisältö
413
Energiaa kcal
1728
Energiaa kj
30,6 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
413
Energiaa kcal
1728
Energiaa kj
30,6 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Fazerina-suklaata, (appelsiininkuoriraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























