Kandeeratut appelsiiniviipaleet

arvosana5/5

(3)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kandeeratut eli sokeroidut appelsiinit hurmaavat leivonnaisten koristeina. Käytä sellaisenaan, pyörittele erikoishienossa sokerissa tai dippaa sulaan suklaaseen.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplpientä appelsiinia (luomu)
4 dlsokeria
4 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa noin 3−4 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja mittaa päälle vettä, kunnes ne peittyvät. Keitä kaksi minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Valuta viipaleet.

    MääräAinesosa
    2 kplpientä appelsiinia (luomu)
  2. 2

    Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Vältä turhaa sekoittamista.

    MääräAinesosa
    4 dlsokeria
    4 dlvettä
  3. 3

    Nosta viipaleet reikäkauhalla ritilälle tai leivinpaperille. Jäähdytä ja anna kuivua huoneenlämmössä 1−2 vuorokautta. Kääntele viipaleita muutaman kerran kuivumisen aikana. Halutessasi leikkaa kuivuneet viipaleet pienemmiksi paloiksi.

Vinkki: Kandeeratut appelsiinit säilyvät kuivumisen jälkeen ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä vähintään viikon.

Hyvästi hävikki: Halutessasi voit säästää valmistuksesta syntyvän appelsiinisiirapin ja käyttää esimerkiksi jälkiruoissa, kakkujen kostutuksessa tai juomien joukossa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä