Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kandeeratut appelsiiniviipaleet

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Kandeeratut eli sokeroidut appelsiinit hurmaavat leivonnaisten koristeina. Käytä sellaisenaan, pyörittele erikoishienossa sokerissa tai dippaa sulaan suklaaseen.

Ainekset

2 kpl
pientä appelsiinia (luomu)
4 dl
sokeria
4 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa noin 3−4 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja mittaa päälle vettä, kunnes ne peittyvät. Keitä kaksi minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Valuta viipaleet.

2 kpl
pientä appelsiinia (luomu)
2

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Vältä turhaa sekoittamista.

4 dl
sokeria
4 dl
vettä
3

Nosta viipaleet reikäkauhalla ritilälle tai leivinpaperille. Jäähdytä ja anna kuivua huoneenlämmössä 1−2 vuorokautta. Kääntele viipaleita muutaman kerran kuivumisen aikana. Halutessasi leikkaa kuivuneet viipaleet pienemmiksi paloiksi.

Vinkki: Kandeeratut appelsiinit säilyvät kuivumisen jälkeen ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä vähintään viikon.

Hyvästi hävikki: Halutessasi voit säästää valmistuksesta syntyvän appelsiinisiirapin ja käyttää esimerkiksi jälkiruoissa, kakkujen kostutuksessa tai juomien joukossa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

76

320

18,4 g

18,4 g

0,3 g

0,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli