Kandeeratut appelsiiniviipaleet
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kandeeratut eli sokeroidut appelsiinit hurmaavat leivonnaisten koristeina. Käytä sellaisenaan, pyörittele erikoishienossa sokerissa tai dippaa sulaan suklaaseen.
| 2 kpl | pientä appelsiinia (luomu) |
| 4 dl | sokeria |
| 4 dl | vettä |
- 1.
Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa noin 3−4 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja mittaa päälle vettä, kunnes ne peittyvät. Keitä kaksi minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Valuta viipaleet.
- 2.
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Vältä turhaa sekoittamista.
- 3.
Nosta viipaleet reikäkauhalla ritilälle tai leivinpaperille. Jäähdytä ja anna kuivua huoneenlämmössä 1−2 vuorokautta. Kääntele viipaleita muutaman kerran kuivumisen aikana. Halutessasi leikkaa kuivuneet viipaleet pienemmiksi paloiksi.
Kandeeratut appelsiiniviipaleet
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Kandeeratut eli sokeroidut appelsiinit hurmaavat leivonnaisten koristeina. Käytä sellaisenaan, pyörittele erikoishienossa sokerissa tai dippaa sulaan suklaaseen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | pientä appelsiinia (luomu) |
| 4 dl | sokeria |
| 4 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa noin 3−4 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja mittaa päälle vettä, kunnes ne peittyvät. Keitä kaksi minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Valuta viipaleet.
Määrä Ainesosa 2 kpl pientä appelsiinia (luomu) - 2
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Vältä turhaa sekoittamista.
Määrä Ainesosa 4 dl sokeria 4 dl vettä - 3
Nosta viipaleet reikäkauhalla ritilälle tai leivinpaperille. Jäähdytä ja anna kuivua huoneenlämmössä 1−2 vuorokautta. Kääntele viipaleita muutaman kerran kuivumisen aikana. Halutessasi leikkaa kuivuneet viipaleet pienemmiksi paloiksi.
Vinkki: Kandeeratut appelsiinit säilyvät kuivumisen jälkeen ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä vähintään viikon.
Hyvästi hävikki: Halutessasi voit säästää valmistuksesta syntyvän appelsiinisiirapin ja käyttää esimerkiksi jälkiruoissa, kakkujen kostutuksessa tai juomien joukossa.
Ravintosisältö
76
Energiaa kcal
320
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,4 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
76
Energiaa kcal
320
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
18,4 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























