Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisruokaa kanasta x 4 – pata, vartaat, pelti ja perhosbroileri saavat makua hedelmistä ja inkivääristä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 31.3.2020
|
Muokattu: 28.2.2023
Tee helppo ja herkullinen pääsiäisruoka kanasta! Näissä resepteissä broileri saa seurakseen raikkaita kevään makuja: appelsiinia, ananasta, limeä ja inkivääriä. Kokeile helppoa peltiruokaa, aloita kevään grillikausi broilerivartailla tai paista pääsiäisen pääruoaksi kokonainen perhosbroileri.

1. Lime-ananassalsan kanssa tarjoiltu perhosbroileri on juhlava herkku

Leikkaa kokonainen broileri näyttävästi perhosmalliseksi. Litteäksi avattuna se kypsyy kokonaista broileria nopeammin ja on helppo leikata tarjolle. Samassa uunissa paistuvat myös mehevät texmex-kermaperunat. Mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa valmistuu kätevästi kanan ja perunoiden kypsymistä odotellessa.

2. Pääsiäisen broilerivartaissa maistuu appelsiini ja inkivääri

Jos pääsiäinen osuu huhtikuun loppupuolelle, voi sää olla jo varsin otollinen grillikauden avajaisille. Tee kevään ensimmäiset grillivartaat broilerista ja mausta ne raikkaasti appelsiinilla ja inkiväärillä. Jos sää ei suosi grillaajaa, voit voit valmistaa broilerivartaat kätevästi myös uunissa: kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista vartaita noin 10 minuutin ajan.

3. Pääsiäisen helppo peltiruoka broilerinkoivista ja savupaprikaperunoista

Tässä pääsiäisen kanaruoassa on reilusti makua! Marinoi broilerinkoivet raikkaalla inkivääri-appelsiinimarinadilla ja paista samalla pellillä savupaprikaperunoiden kanssa. Lempeän tulinen jogurttikastike viimeistelee helpon peltiruoan.

4. Lempeä appelsiinibroileri muhii mureaksi uunissa

Tässä ihanan täyteläisessä padassa kerma ja hunaja pehmentävät appelsiinin hapokkuutta ja aurinkokuivatut tomaatit antavat padan liemeen runsaasti makua. Tarjoa kanapata pääsiäispöydässä esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.

Lisää ideoita pääsiäisen ruokapöytään