Appelsiini-broileripata
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lempeä appelsiinibroileri muhii mureaksi uunissa. Kerma ja hunaja pehmentävät appelsiinin hapokkuutta, ja aurinkokuivatut tomaatit antavat makua. Tarjoa kanapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.
| 600 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamattomia) |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | ruukku persilijaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota broileri huoneenlämpöön. Purista appelsiinin mehu (1 dl). Hienonna persilja. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
- 2.
Puolita paistileikkeet. Ruskista niiden pinnat öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Siirrä leikkeet, sipulit ja tomaatit pataan (vetoisuus 2 ½ litraa).
- 3.
Liuota fondi kiehuvaan veteen. Sekoita appelsiininmehu, puolet persiljasta, kerma, hunaja ja pippuri kanaliemeen. Kaada liemi pataan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- 4.
Viimeistele valmis pata lopulla persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Appelsiini-broileripata
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Lempeä appelsiinibroileri muhii mureaksi uunissa. Kerma ja hunaja pehmentävät appelsiinin hapokkuutta, ja aurinkokuivatut tomaatit antavat makua. Tarjoa kanapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamattomia) |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | ruukku persilijaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota broileri huoneenlämpöön. Purista appelsiinin mehu (1 dl). Hienonna persilja. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamattomia) 1 kpl appelsiini 1 kpl ruukku persilijaa 1 kpl iso sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja - 2
Puolita paistileikkeet. Ruskista niiden pinnat öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Siirrä leikkeet, sipulit ja tomaatit pataan (vetoisuus 2 ½ litraa).
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Liuota fondi kiehuvaan veteen. Sekoita appelsiininmehu, puolet persiljasta, kerma, hunaja ja pippuri kanaliemeen. Kaada liemi pataan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kana-annosfondi (gluteeniton) 1 dl vettä 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 rkl hunajaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Viimeistele valmis pata lopulla persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























