Ota broileri huoneenlämpöön. Purista appelsiinin mehu (1 dl). Hienonna persilja. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
Puolita paistileikkeet. Ruskista niiden pinnat öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Siirrä leikkeet, sipulit ja tomaatit pataan (vetoisuus 2 ½ litraa).
Liuota fondi kiehuvaan veteen. Sekoita appelsiininmehu, puolet persiljasta, kerma, hunaja ja pippuri kanaliemeen. Kaada liemi pataan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Viimeistele valmis pata lopulla persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
952
10,5 g
4,5 g
7,5 g
6,8 g
1,0 g
24,2 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli