Appelsiini-broileripata

arvosana4/5

(42)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Lempeä appelsiinibroileri muhii mureaksi uunissa. Kerma ja hunaja pehmentävät appelsiinin hapokkuutta, ja aurinkokuivatut tomaatit antavat makua. Tarjoa kanapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamattomia)
1 kplappelsiini
1 kplruukku persilijaa
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
1 rklrypsiöljyä
1 dlvettä
1 kplkana-annosfondi (gluteeniton)
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 rklhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota broileri huoneenlämpöön. Purista appelsiinin mehu (1 dl). Hienonna persilja. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamattomia)
    1 kplappelsiini
    1 kplruukku persilijaa
    1 kpliso sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
  2. 2

    Puolita paistileikkeet. Ruskista niiden pinnat öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Siirrä leikkeet, sipulit ja tomaatit pataan (vetoisuus 2 ½ litraa).

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Liuota fondi kiehuvaan veteen. Sekoita appelsiininmehu, puolet persiljasta, kerma, hunaja ja pippuri kanaliemeen. Kaada liemi pataan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkana-annosfondi (gluteeniton)
    1 dlvettä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 rklhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Viimeistele valmis pata lopulla persiljalla. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.2.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä