Perhosbroileri ja lime-ananassalsa
60 min

Nappaa talteen!
Juhlapöydän kruunu syntyy litteäksi avatusta broilerista, joka on tällä ohjeella uunivalmis käden käänteessä. Näyttävä perhosbroileri on helppo leikata tarjolle ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Pilko mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa uunikanan kypsyessä.
| 1300 g | (1 kpl) maustettu kokonainen broileri (jyväbroiler yrtti-pippurimaustettu) |
| LIME-ANANASSALSA | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ananasta |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria hienonnettuna |
| ripaus mustapippuria | |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.
- 2.
Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.
- 3.
Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.
- 4.
Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin kanssa.
Juhlapöydän kruunu syntyy litteäksi avatusta broilerista, joka on tällä ohjeella uunivalmis käden käänteessä. Näyttävä perhosbroileri on helppo leikata tarjolle ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Pilko mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa uunikanan kypsyessä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1300 g | (1 kpl) maustettu kokonainen broileri (jyväbroiler yrtti-pippurimaustettu) |
LIME-ANANASSALSA | |
| 1/2 kpl | ananasta |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria hienonnettuna |
| ripaus mustapippuria | |
| ripaus suolaa | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.
Määrä Ainesosa 1300 g (1 kpl) maustettu kokonainen broileri (jyväbroiler yrtti-pippurimaustettu) - 2
Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.
- 3
Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ananasta 1 kpl punainen paprika 1/2 - 1 kpl punainen chili 1 kpl punasipuli (pieni) 1 kpl lime ripaus mustapippuria ripaus suolaa 1/2 kpl ruukku korianteria hienonnettuna - 4
Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin kanssa.
Vinkki: Valmista aterian lisukkeeksi mehevät texmex-kermaperunat vaivattomasti broilerin kanssa samassa uunissa. Nosta kypsennyksen puolivälissä perunat vuoassa pellille broilerin viereen.
Hyvästi hävikki: Tee tuplamäärä salsaa ja nauti maissilastujen kanssa.
Ravintosisältö
581
Energiaa kcal
2432
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
57,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
581
Energiaa kcal
2432
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
57,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime, ripaus mustapippuria, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























