Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.
Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.
Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.
Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin ja texmex-kermaperunoiden kanssa.
Vinkki: Valmista mehevät texmex-kermaperunat vaivattomasti broilerin kanssa samassa uunissa. Nosta kypsennyksen puolivälissä perunat vuoassa pellille broilerin viereen.
Hyvästi hävikki: Tee tuplamäärä salsaa ja nauti maissilastujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
581
2432
35,0 g
10,3 g
7,8 g
7,5 g
1,8 g
57,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl lime,
ripaus mustapippuria,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli