Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perhosbroileri ja lime-ananassalsa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Juhlapöydän kruunu syntyy litteäksi avatusta broilerista, joka on tällä ohjeella uunivalmis käden käänteessä. Näyttävä perhosbroileri on helppo leikata tarjolle ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Pilko mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa uunikanan kypsyessä.

Ainekset

1300 g
(1 kpl) maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu)

LIME-ANANASSALSA

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
1/2 kpl
ruukku korianteria hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.

1300 g
(1 kpl) maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu)
2

Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.

3

Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 kpl
ruukku korianteria hienonnettuna
4

Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin kanssa.

Vinkki: Valmista aterian lisukkeeksi mehevät texmex-kermaperunat vaivattomasti broilerin kanssa samassa uunissa. Nosta kypsennyksen puolivälissä perunat vuoassa pellille broilerin viereen.

Hyvästi hävikki: Tee tuplamäärä salsaa ja nauti maissilastujen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

581

2432

35,0 g

10,3 g

7,8 g

7,5 g

1,8 g

57,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl lime,

ripaus mustapippuria,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli