Perhosbroileri ja lime-ananassalsa | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perhosbroileri ja lime-ananassalsa
Play

Perhosbroileri ja lime-ananassalsa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juhlapöydän kruunu syntyy litteäksi avatusta broilerista, joka on tällä ohjeella uunivalmis käden käänteessä. Näyttävä perhosbroileri on helppo leikata tarjolle ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Pilko mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa uunikanan kypsyessä.

Ainekset

1 kpl
maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu noin 1,3 kg)

lime-ananassalsa

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.

1 kpl
maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu noin 1,3 kg)
2

Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.

3

Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
4

Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin ja texmex-kermaperunoiden kanssa.

Vinkki: Valmista mehevät texmex-kermaperunat (linkki) vaivattomasti broilerin kanssa samassa uunissa. Nosta kypsennyksen puolivälissä perunat vuoassa pellille broilerin viereen.

Hyvästi hävikki: Tee tuplamäärä salsaa ja nauti maissilastujen kanssa.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 6.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1560

373

21,8 g

6,3 g

7,8 g

7,5 g

1,5 g

35,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl lime,

0,5 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna,

ripaus mustapippuria,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli