Perhosbroileri ja lime-ananassalsa | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perhosbroileri ja lime-ananassalsa

Perhosbroileri ja lime-ananassalsa
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Pääsiäispöydän kruunu syntyy litteäksi avatusta broilerista, joka on tällä ohjeella uunivalmis käden käänteessä. Näyttävä perhosbroileri on helppo leikata tarjolle ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Pilko mehukas ja keväisen raikas lime-ananassalsa uunikanan kypsyessä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu noin 1,3 kg)

LIME-ANANASSALSA

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Vinkki: Valmista mehevät texmex-kermaperunat (linkki) vaivattomasti broilerin kanssa samassa uunissa. Nosta kypsennyksen puolivälissä perunat vuoassa pellille broilerin viereen.

Hyvästi hävikki: Tee tuplamäärä salsaa ja nauti maissilastujen kanssa.

Näin teet

1

Käännä broileri leikkuulaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri, siirrä leivinpaperin päälle pellille ja paina rintalastan kohdalta napakasti, jotta broilerista tulee litteämpi.

1 kpl
maustettu kokonainen broileri (Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu noin 1,3 kg)
2

Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin tunti. Broileri on kypsää, kun rintafileen paksuimmasta kohdasta irtoaa kirkasta nestettä cocktailtikulla tarkistettaessa tai kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Valmista broilerin kypsyessä ananassalsa.

3

Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.

1/2 kpl
ananasta
1 kpl
punainen paprika
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 kpl
ruukkua korianteria hienonnettuna
4

Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Tarjoa salsa perhosbroilerin ja texmex-kermaperunoiden kanssa.

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 16.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1560 6239
Energiaa kcal373 1491
Rasvaa21.8 g87.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.3 g25.0 g
Hiilihydraatteja7.8 g31.0 g
Sokereita7.5 g30.0 g
Kuituja1.5 g6.0 g
Proteiinia35.8 g143.0 g
Suolaa0.3 g1.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl lime

  • 0.5 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1560 6239
Energiaa kcal373 1491
Rasvaa21.8 g87.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.3 g25.0 g
Hiilihydraatteja7.8 g31.0 g
Sokereita7.5 g30.0 g
Kuituja1.5 g6.0 g
Proteiinia35.8 g143.0 g
Suolaa0.3 g1.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl lime

  • 0.5 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus suolaa

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.