Halkaistut uuniperunat

arvosana5/5

(14)arviota
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Halkaistut uuniperunat herkullisella valkosipuli-rosmariinivoilla vie uuniperunat ihan uudelle tasolle! Puolikkaat perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kpljauhoista perunaa (esim. rosamunda)

Valkosipuli-rosmariinivoi

1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
4 kplrosmariininoksaa
1/2 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
100 gvoita (huoneenlämpöistä)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuivaa ja halkaise perunat.

    MääräAinesosa
    6 kpljauhoista perunaa (esim. rosamunda)
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet (2 rkl). Sekoita valkosipuli, rosmariini ja mausteet pehmeään voihin.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    4 kplrosmariininoksaa
    1/2 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  3. 3

    Aseta perunat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Viillä pintaan ristikko. Sivele maustevoi perunoille. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä