Kylmäsavulohi-tuorejuustolauta

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kylmäsavulohi ja lisukkeet tarjotaan tuorejuuston päällä. Kokeile tuorejuustolautaa kalapöydässä tai dippinä sipsien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
100 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia
2 rkltilliä hienonnettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Marinoitu punasipuli

1 kplpieni punasipuli
1 kplsitruuna (luomu)
2 tlsokeria

Lisäksi

perunalastuja

Valmistus

  1. 1

    Aloita marinoimalla sipuli. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja säästä koristeluun. Purista mehua (1 ½ rkl). Laita sipuli, mehu ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravista ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 tlsokeria
  2. 2

    Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä lusikalla tarjoilulautaselle tai leikkuulaudalle (20 x 30 cm). Leikkaa lohi suupaloiksi. Valuta kaprikset. Koristele tuorejuusto lohella, kapriksilla, tillillä, marinoidulla sipulilla ja sitruunankuoriraasteella. Viimeistele pippurilla. Tarjoa perunalastujen kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    100 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohta
    35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia
    2 rkltilliä hienonnettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    perunalastuja

Vinkki: Tuorejuustolauta sopii hyvin myös leivän kanssa tarjottuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: perunalastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.10.2025
|
Päivitetty: 17.10.2025

Samankaltaisia reseptejä