Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pasha

Perinteinen pasha

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pasha kuuluu perinteiselle pääsiäisaterialle. Koristele täyteläinen pääsiäispasha keväiseksi raikkailla hedelmillä tai herkuttele pääsiäisen rahkajälkiruoka sellaisenaan. Tee pasha perinteisellä pashamuotilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Voita
2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
100 g
appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja)
1/2 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Rusinoita

Lisäksi

hedelmiä (esimerkiksi ananaskirsikoita, appelsiinia tai persikkaa)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Sekoita maitorahka ja kerma seokseen ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Siirrä kattila pois levyltä ja jäähdytä hyvin esimerkiksi upottamalla kattila kylmään veteen. Vaihda vettä välillä, sillä kuuma kattila lämmittää vesihauteen nopeasti.

100 g
Voita
2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
2

Säästä 1 rkl appelsiinikuoripaloja pashan koristeeksi. Lisää loput palat sekä muut pashan ainekset jäähtyneeseen pashaseokseen.

100 g
appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja)
1/2 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Rusinoita
3

Vuoraa siivilä tai pashamuotti kastellulla kaksinkertaisella harsokankaalla. Kaada pashaseos vuorattuun siivilään tai muottiin. Taittele harsokankaan reunat pashan päälle. Aseta siivilä tai muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi.

4

Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi hedelmillä.

hedelmiä (esimerkiksi ananaskirsikoita, appelsiinia tai persikkaa)
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 12.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1454

22,0 g

12,9 g

27,3 g

27,3 g

1,1 g

8,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

hedelmiä (esimerkiksi ananaskirsikoita, appelsiinia tai persikkaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli