Perinteinen pasha - Yhteishyvä

Perinteinen pasha

???
Kappaleita
1
Perinteinen pasha on olennainen osa pääsiäisen ruokajuhlaa. Koristele täyteläisen rahkainen pasha hedelmillä.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Maitorahkaa
100 g
Voita
2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohukermaa
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Rusinoita
1/2 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Hillottua appelsiinikuorta

Näin teet

1

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä kylmäksi esim. upottamalla kattila kylmään veteen. Lisää loput aineet. Vuoraa siivilä, puhdas kukkaruukku tai aito pashamuotti kostealla kaksinkertaisella sideharsolla ja kaada seos siihen. Taittele liinan reunat pashan päälle. Nosta muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan. Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa