Perinteinen pasha
Ainekset
Valmistus
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Sekoita maitorahka ja kerma seokseen ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Siirrä kattila pois levyltä ja jäähdytä hyvin esimerkiksi upottamalla kattila kylmään veteen. Vaihda vettä välillä, sillä kuuma kattila lämmittää vesihauteen nopeasti.
Säästä 1 rkl appelsiinikuoripaloja pashan koristeeksi. Lisää loput palat, mantelirouhe ja rusinat jäähtyneeseen pashaseokseen.
Vuoraa siivilä tai pashamuotti kastellulla kaksinkertaisella harsokankaalla. Kaada pashaseos vuorattuun siivilään tai muottiin. Taittele harsokankaan reunat pashan päälle. Aseta siivilä tai muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi.
Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi hedelmillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1471
22,0 g
12,9 g
28,3 g
28,3 g
1,1 g
8,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ananaskirsikoita,
persikoita,
appelsiinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli