Perinteinen pasha

arvosana3/5

(5)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pasha kuuluu perinteiselle pääsiäisaterialle. Koristele täyteläinen pääsiäispasha keväiseksi raikkailla hedelmillä tai herkuttele pääsiäisen rahkajälkiruoka sellaisenaan. Tee pasha perinteisellä pashamuotilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita
2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 kplkananmuna
500 g(2 prk) maitorahkaa
2 dlkuohukermaa
100 gappelsiinikuoripaloja (kandeerattuja)
1/2 dlmantelirouhetta
1/2 dlrusinoita

Lisäksi

ananaskirsikoita
persikoita
appelsiinia

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Sekoita maitorahka ja kerma seokseen ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Siirrä kattila pois levyltä ja jäähdytä hyvin esimerkiksi upottamalla kattila kylmään veteen. Vaihda vettä välillä, sillä kuuma kattila lämmittää vesihauteen nopeasti.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 kplkananmuna
    500 g(2 prk) maitorahkaa
    2 dlkuohukermaa
  2. 2

    Säästä 1 rkl appelsiinikuoripaloja pashan koristeeksi. Lisää loput palat, mantelirouhe ja rusinat jäähtyneeseen pashaseokseen.

    MääräAinesosa
    100 gappelsiinikuoripaloja (kandeerattuja)
    1/2 dlmantelirouhetta
    1/2 dlrusinoita
  3. 3

    Vuoraa siivilä tai pashamuotti kastellulla kaksinkertaisella harsokankaalla. Kaada pashaseos vuorattuun siivilään tai muottiin. Taittele harsokankaan reunat pashan päälle. Aseta siivilä tai muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi.

  4. 4

    Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi hedelmillä.

    MääräAinesosa
    ananaskirsikoita
    persikoita
    appelsiinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ananaskirsikoita, persikoita, appelsiinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä