Perinteinen pasha
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pasha kuuluu perinteiselle pääsiäisaterialle. Koristele täyteläinen pääsiäispasha keväiseksi raikkailla hedelmillä tai herkuttele pääsiäisen rahkajälkiruoka sellaisenaan. Tee pasha perinteisellä pashamuotilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä.
| 100 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1/2 dl | rusinoita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| ananaskirsikoita | |
| persikoita | |
| appelsiinia | |
- 1.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Sekoita maitorahka ja kerma seokseen ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Siirrä kattila pois levyltä ja jäähdytä hyvin esimerkiksi upottamalla kattila kylmään veteen. Vaihda vettä välillä, sillä kuuma kattila lämmittää vesihauteen nopeasti.
- 2.
Säästä 1 rkl appelsiinikuoripaloja pashan koristeeksi. Lisää loput palat, mantelirouhe ja rusinat jäähtyneeseen pashaseokseen.
- 3.
Vuoraa siivilä tai pashamuotti kastellulla kaksinkertaisella harsokankaalla. Kaada pashaseos vuorattuun siivilään tai muottiin. Taittele harsokankaan reunat pashan päälle. Aseta siivilä tai muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi.
- 4.
Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi hedelmillä.
Perinteinen pasha
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pasha kuuluu perinteiselle pääsiäisaterialle. Koristele täyteläinen pääsiäispasha keväiseksi raikkailla hedelmillä tai herkuttele pääsiäisen rahkajälkiruoka sellaisenaan. Tee pasha perinteisellä pashamuotilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1/2 dl | rusinoita |
Lisäksi | |
| ananaskirsikoita | |
| persikoita | |
| appelsiinia | |
Valmistus
- 1
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Sekoita maitorahka ja kerma seokseen ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Siirrä kattila pois levyltä ja jäähdytä hyvin esimerkiksi upottamalla kattila kylmään veteen. Vaihda vettä välillä, sillä kuuma kattila lämmittää vesihauteen nopeasti.
Määrä Ainesosa 100 g voita 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 kpl kananmuna 500 g (2 prk) maitorahkaa 2 dl kuohukermaa - 2
Säästä 1 rkl appelsiinikuoripaloja pashan koristeeksi. Lisää loput palat, mantelirouhe ja rusinat jäähtyneeseen pashaseokseen.
Määrä Ainesosa 100 g appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) 1/2 dl mantelirouhetta 1/2 dl rusinoita - 3
Vuoraa siivilä tai pashamuotti kastellulla kaksinkertaisella harsokankaalla. Kaada pashaseos vuorattuun siivilään tai muottiin. Taittele harsokankaan reunat pashan päälle. Aseta siivilä tai muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan vähintään 12 tunniksi.
- 4
Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi hedelmillä.
Määrä Ainesosa ananaskirsikoita persikoita appelsiinia
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1471
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
28,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1471
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
28,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ananaskirsikoita, persikoita, appelsiinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























