Perinteinen pasha | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perinteinen pasha

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Perinteinen pasha on olennainen osa pääsiäisen ruokajuhlaa. Koristele täyteläisen rahkainen pasha hedelmillä.

Ainekset

500 g
Maitorahkaa
100 g
Voita
2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Kuohukermaa
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Rusinoita
1/2 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Hillottua appelsiinikuorta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä kylmäksi esim. upottamalla kattila kylmään veteen. Lisää loput aineet. Vuoraa siivilä, puhdas kukkaruukku tai aito pashamuotti kostealla kaksinkertaisella sideharsolla ja kaada seos siihen. Taittele liinan reunat pashan päälle. Nosta muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan. Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.