Nopea parsapasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sitruunalla maustettu parsapasta valmistuu vartissa ja maistuu ihanan raikkaalta! Keväisessä arkiruoassa juhlistetaan sesongin ensimmäisiä vihreitä pastoja.
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 300 g | pastaa |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | juustoraastetta (voimakasta) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja. Halkaise parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl).
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
- 3.
Paista parsoja öljyssä pannulla noin 4 minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita pasta, keitinvesi ja juustoraaste parsoihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.
Sitruunalla maustettu parsapasta valmistuu vartissa ja maistuu ihanan raikkaalta! Keväisessä arkiruoassa juhlistetaan sesongin ensimmäisiä vihreitä pastoja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 300 g | pastaa |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | juustoraastetta (voimakasta) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja. Halkaise parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl).
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna (luomu) - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
Määrä Ainesosa 300 g pastaa 1 dl pastan keitinvettä - 3
Paista parsoja öljyssä pannulla noin 4 minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita pasta, keitinvesi ja juustoraaste parsoihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 dl juustoraastetta (voimakasta) 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta (voimakasta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























