Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-sitruunapasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkuttele sesongin ensimmäiset vihreät parsat keväisessä pastassa, joka valmistuu vartissa.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna (luomu)
300 g
pastaa
1 dl
pastan keitinvettä
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
juustoraastetta (voimakasta)
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 kpl
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja. Halkaise parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl).

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna (luomu)
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.

300 g
pastaa
1 dl
pastan keitinvettä
3

Paista parsoja öljyssä pannulla noin 4 minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita pasta, keitinvesi ja juustoraaste parsoihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
juustoraastetta (voimakasta)
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 28.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

5,3 g

0,5 g

53,0 g

3,0 g

7,5 g

11,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl juustoraastetta (voimakasta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli