Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja. Halkaise parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl).
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
Paista parsoja öljyssä pannulla noin 4 minuuttia. Lisää valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita pasta, keitinvesi ja juustoraaste parsoihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1370
5,3 g
0,5 g
53,0 g
3,0 g
7,5 g
11,8 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl juustoraastetta (voimakasta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli