Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen rahkapiirakka x 6 – katso perinteinen resepti ja uudet raikkaat ideat

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.4.2020
|
Muokattu: 12.2.2024
Raikas, hedelmillä tai rusinoilla maustettu rahkapiirakka on pääsiäisen rakastettu herkku. Leivo pellillinen rahkapiirakkaa pullapohjaan perinteiseen tyyliin tai kokeile mehevää muropohjaa. Katso kuusi ideaa pääsiäisen rahkapiirakkaan ja kurkkaa myös rahkapullien resepti.

1. Rahkapiirakka pullapohjalla – kerrosten välistä löytyy makea aprikoosiyllätys

Pellillinen rahkapiirakkaa katoaa nopeasti parempiin suihin pääsiäisen kahvipöydässä. Tämä perinteinen, pullapohjainen rahkapiirakka saa raikasta makua täytteeseen lisätystä sitruunan kuoresta ja mehusta. Halutessasi voit sekoittaa täytteeseen desin rusinoita tai korintteja, jolloin rahkapiirakkaan tulee pashamaista vivahdetta. Kokeile myös aprikoosi-rahkapiirakkaa, jossa perinteinen pullapohjainen piirakka saa lisämakua aprikoosimarmeladista ja kuivatuista aprikooseista.

2. Persikka-rahkapiirakka tuo auringon pääsiäispöytään

Piristä perinteistä rahkapiirakkaa iloisen keltaisilla persikkaviipaleilla! Myös tätä pullapohjaista rahkapiirakkaa syntyy kerralla koko pellillinen.

3. Hedelmien maustama rahkapiirakka muropohjalla

Pyöreään piirakkavuokaan sopii mehevä muropohja. Sekoita rahkatäytteeseen vaniljatuorejuustoa ja mandariinia tai muita hedelmiä, niin pääsiäisen rahkapiirakka maistuu entistä ihanammalta.

4. Mitä kummaa, tästä rahkapiirakasta puuttuu pohja!

Tässä raikkaassa lime-rahkapiirakassa pohjan ainekset ripotellaan valmiin piirakan päälle rapeana kaura-pähkinämuruna – hauskaa ja herkullista!

5. Mausta rahkapiirakka ihanan retroilla ananaskirsikoilla

Suloiset ananaskirsikat maistuvat tässä pullapohjaisessa rahkapiirakassa niin täytteessä kuin piirakan koristeina.

6. Hedelmäinen rahkatorttu keksipohjalla

Koristele helppo ja raikas rahkatorttu sesongin hedelmillä. Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa uuden muodon, kun piilotat persikat kauniin rahkakerroksen alle.

Rahka maistuu pääsiäisenä myös pullissa

Pehmeän pullataikinan ja raikkaan rahkatäytteen yhdistelmä hurmaa myös rahkapullissa. Painele pikkupulliin koloja juomalasin avulla ja täytä rahkalla.

Katso kaikki makeat ideat pääsiäiseen