Aprikoosi-rahkapiirakka

Arvostele resepti
25 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Väritä perinteinen pullapohjainen rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla ja makeilla aprikoosinpaloilla – ja tee herkullista piirakkaa kerralla koko pellillinen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullapohja

3 dlmaitoa
25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Täyte

2 kplkananmunaa
500 g(2 prk) maitorahkaa
2 dl(1 prk) kermaa
1 1/2 dlsokeria
2 rklsitruunamehua
300 g(1 prk) aprikoosimarmeladia
200 g(1 ps) pehmeitä aprikooseja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlkardemummaa
    1 kplkananmuna
    8 dlvehnäjauhoja
    75 gmargariinia
  2. 2

    Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pellille. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pellin reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

  3. 3

    Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Sekoita rahka, kerma ja sokeri lopun munan joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä pullapohjalle ensin aprikoosimarmeladi ja sitten rahkatäyte. Paloittele aprikoosit ja ripottele ne täytteelle.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    500 g(2 prk) maitorahkaa
    2 dl(1 prk) kermaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 rklsitruunamehua
    300 g(1 prk) aprikoosimarmeladia
    200 g(1 ps) pehmeitä aprikooseja
  4. 4

    Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa, 1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä