Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rahkapiirakka

Aprikoosi-rahkapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Väritä perinteinen pullapohjainen rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla ja makeilla aprikoosinpaloilla – ja tee herkullista piirakkaa kerralla koko pellillinen. Rahkapullan taikinan voit kaulia heti vaivaamisen jälkeen pellille kohoamaan.

Ainekset

Pullapohja

3 dl
maitoa
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
8 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia

Täyte

2 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
(1 prk) kermaa
1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
300 g
(1 prk) aprikoosimarmeladia
200 g
(1 ps) pehmeitä aprikooseja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3 dl
maitoa
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
8 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia
2

Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3

Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Sekoita rahka, kerma ja sokeri lopun munan joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä pullapohjalle ensin aprikoosimarmeladi ja sitten rahkatäyte. Paloittele aprikoosit ja ripottele ne täytteelle.

2 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
(1 prk) kermaa
1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
300 g
(1 prk) aprikoosimarmeladia
200 g
(1 ps) pehmeitä aprikooseja
4

Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.3.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

220

923

6,5 g

3,2 g

32,8 g

17,6 g

1,5 g

6,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa,

1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli