Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Sekoita rahka, kerma ja sokeri lopun munan joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä pullapohjalle ensin aprikoosimarmeladi ja sitten rahkatäyte. Paloittele aprikoosit ja ripottele ne täytteelle.
Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
923
6,5 g
3,2 g
32,8 g
17,6 g
1,5 g
6,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa,
1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli