Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen.
Kuori mandariinit ja irrota lohkot toisistaan. Leikkaa lohkot 3−4 osaan. Asettele mandariinit tasaisesti pohjan päälle.
Sekoita rahka, tuorejuusto ja muna. Kaada seos mandariinien päälle. Paista 200 asteessa 25−30 minuuttia.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.
Hyvästi hävikki: Voit käyttää mandariinien tilalla myös muita hedelmiä tai marjoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
250
1048
12,6 g
7,1 g
25,6 g
13,5 g
1,2 g
7,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli