Mandariini-rahkapiirakka | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mandariini-rahkapiirakka
Play

Mandariini-rahkapiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Helppo rahkapiirakka kätkee sisäänsä mehukkaita ja raikkaita mandariineja. Muropohja ja vaniljainen rahkatuorejuustotäyte tekevät piirakasta ihanan täyteläisen.

Ainekset

muropohja

100 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

3 - 4 kpl
mandariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

100 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen.

3

Kuori mandariinit ja irrota lohkot toisistaan. Leikkaa lohkot 3−4 osaan. Asettele mandariinit tasaisesti pohjan päälle.

3 - 4 kpl
mandariinia
4

Sekoita rahka, tuorejuusto ja muna. Kaada seos mandariinien päälle. Paista 200 asteessa 25−30 minuuttia.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
kananmuna

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.

Hyvästi hävikki: Voit käyttää mandariinien tilalla myös muita hedelmiä tai marjoja.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
Muokattu: 27.12.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1088

260

15,8 g

9,5 g

20,8 g

8,7 g

1,3 g

7,3 g

0,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli