Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mandariini-rahkapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Helppo rahkapiirakka kätkee sisäänsä mehukkaita ja raikkaita mandariineja. Muropohja ja vaniljainen rahkatuorejuustotäyte tekevät piirakasta ihanan täyteläisen.

Ainekset

Muropohja

100 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3 - 4 kpl
mandariinia
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

100 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen.

3

Kuori mandariinit ja irrota lohkot toisistaan. Leikkaa lohkot 3−4 osaan. Asettele mandariinit tasaisesti pohjan päälle.

3 - 4 kpl
mandariinia
4

Sekoita rahka, tuorejuusto ja muna. Kaada seos mandariinien päälle. Paista 200 asteessa 25−30 minuuttia.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
1 kpl
kananmuna

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.

Hyvästi hävikki: Voit käyttää mandariinien tilalla myös muita hedelmiä tai marjoja.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1048

12,6 g

7,1 g

25,6 g

13,5 g

1,2 g

7,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli