Mandariini-rahkapiirakka

arvosana4/5

(5)arviota
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo rahkapiirakka kätkee sisäänsä mehukkaita ja raikkaita mandariineja. Muropohja ja vaniljainen rahkatuorejuustotäyte tekevät piirakasta ihanan täyteläisen.

Ainekset

MääräAinesosa

Muropohja

100 gvoita tai margariinia
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

3 - 4 kplmandariinia
250 g(1 prk) maitorahkaa
200 g(1 prk) vaniljatuorejuustoa
1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen.

  3. 3

    Kuori mandariinit ja irrota lohkot toisistaan. Leikkaa lohkot 3−4 osaan. Asettele mandariinit tasaisesti pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplmandariinia
  4. 4

    Sekoita rahka, tuorejuusto ja muna. Kaada seos mandariinien päälle. Paista 200 asteessa 25−30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    200 g(1 prk) vaniljatuorejuustoa
    1 kplkananmuna

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastealtaasta löytyvää valmista murotaikinaa.

Hyvästi hävikki: Voit käyttää mandariinien tilalla myös muita hedelmiä tai marjoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
27.12.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä