Ananaskirsikka-rahkapiirakka

Nappaa talteen!
Ananaskirsikka tuo leivonnaisiin raikkautta ja pirteitä. Tässä rahkapiirakassa ananaskirsikoita on sekä täytteessä että koristeena.
| 1 dl | maitoa |
| 3/10 kpl | pala hiivaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 - 3 dl | vehnäjauhoja |
| 25 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | ananaskirsikoita |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 250 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | maitoa tai kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista. Sekoita loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunnin ajan.
Valmista täyte. Poista ananaskirsikoista suojalehdet, säästä muutama hedelmä koristeeksi. Siirrä hedelmät kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liuota maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Anna soseen jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.
Vuoraa leivinpaperipalalla piirakkavuoka (halk. n. 28 cm tai 25 x 25 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikinan reunat. Levitä hedelmäsose taikinalle. Sekoita rahka, muna, maito ja sokeri. Valuta seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele ananaskirsikoilla.
Ananaskirsikka-rahkapiirakka
arvosana1/5
Ananaskirsikka tuo leivonnaisiin raikkautta ja pirteitä. Tässä rahkapiirakassa ananaskirsikoita on sekä täytteessä että koristeena.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 3/10 kpl | pala hiivaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 - 3 dl | vehnäjauhoja |
| 25 g | margariinia |
Täyte | |
| 200 g | ananaskirsikoita |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 250 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | maitoa tai kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista. Sekoita loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunnin ajan.
Valmista täyte. Poista ananaskirsikoista suojalehdet, säästä muutama hedelmä koristeeksi. Siirrä hedelmät kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liuota maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Anna soseen jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.
Vuoraa leivinpaperipalalla piirakkavuoka (halk. n. 28 cm tai 25 x 25 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikinan reunat. Levitä hedelmäsose taikinalle. Sekoita rahka, muna, maito ja sokeri. Valuta seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele ananaskirsikoilla.
Ravintosisältö
169
Energiaa kcal
706
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
169
Energiaa kcal
706
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala hiivaa, 200 g Ananaskirsikoita, 2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























