Ananaskirsikka-rahkapiirakka

arvosana1/5

(1)arvio
12 Annosta

Ananaskirsikka tuo leivonnaisiin raikkautta ja pirteitä. Tässä rahkapiirakassa ananaskirsikoita on sekä täytteessä että koristeena.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1 dlmaitoa
3/10 kplpala hiivaa
1/2 dlsokeria
2 - 3 dlvehnäjauhoja
25 gmargariinia

Täyte

200 gananaskirsikoita
1 dlsokeria
2 rklvettä
2 rklmaissitärkkelysjauhoja
250 gmaitorahkaa
1 kplkananmuna
1/2 dlmaitoa tai kermaa
1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista. Sekoita loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunnin ajan.

    Valmista täyte. Poista ananaskirsikoista suojalehdet, säästä muutama hedelmä koristeeksi. Siirrä hedelmät kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liuota maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Anna soseen jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.

    Vuoraa leivinpaperipalalla piirakkavuoka (halk. n. 28 cm tai 25 x 25 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikinan reunat. Levitä hedelmäsose taikinalle. Sekoita rahka, muna, maito ja sokeri. Valuta seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele ananaskirsikoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala hiivaa, 200 g Ananaskirsikoita, 2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä