Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon osa jauhoista. Sekoita loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota tunnin ajan.
Valmista täyte. Poista ananaskirsikoista suojalehdet, säästä muutama hedelmä koristeeksi. Siirrä hedelmät kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liuota maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Keitä muutama minuutti. Anna soseen jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.
Vuoraa leivinpaperipalalla piirakkavuoka (halk. n. 28 cm tai 25 x 25 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikinan reunat. Levitä hedelmäsose taikinalle. Sekoita rahka, muna, maito ja sokeri. Valuta seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele ananaskirsikoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
169
706
3,7 g
1,5 g
28,3 g
15,5 g
0,6 g
4,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala hiivaa,
200 g Ananaskirsikoita,
2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli