Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm).
Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Jos pinta tummuu, peitä paistos foliolla. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
Valmista kaura-pähkinämuru. Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi. Levitä seos uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa piirakka paloiksi ja ripottele muruseosta päälle. Tarjoa ananaskirsikoiden kanssa.
Vinkki: Koristele piiras halutessasi tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1273
304
18,2 g
7,8 g
21,5 g
17,6 g
1,6 g
12,8 g
0,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli