Pohjaton lime-rahkapiirakka

arvosana3/5

(2)arviota
12 Palaa

Useita tunteja

Tee tuttu leivonnainen uudella tavalla! Ripottele pohjan ainekset kypsän paistoksen päälle rapeana muruna.

Ainekset

MääräAinesosa

Lime-rahkatäyte

500 g(2 prk) maitorahkaa
2 dlkuohukermaa
4 kplkananmunaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
3 rkllimemehua

Kaura-pähkinämuru

2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dlpähkinärouhetta
1 dlfariinisokeria
1/2 tlkanelia
50 gmargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

Lisäksi

100 gananaskirsikoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm).

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    2 dlkuohukermaa
    3 rkllimemehua
    2 tlvaniljasokeria
    500 g(2 prk) maitorahkaa
  2. 2

    Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Jos pinta tummuu, peitä paistos foliolla. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

  3. 3

    Valmista kaura-pähkinämuru. Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi. Levitä seos uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)
    2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    1 dlfariinisokeria
    1 dlpähkinärouhetta
    1/2 tlkanelia
  4. 4

    Leikkaa piirakka paloiksi ja ripottele muruseosta päälle. Tarjoa ananaskirsikoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    100 gananaskirsikoita

Vinkki: Koristele piiras halutessasi tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä