Pohjaton lime-rahkapiirakka
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Tee tuttu leivonnainen uudella tavalla! Ripottele pohjan ainekset kypsän paistoksen päälle rapeana muruna.
| Lime-rahkatäyte | |
|---|---|
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | limemehua |
| Kaura-pähkinämuru | |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 dl | pähkinärouhetta |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 50 g | margariinia tai voita (huoneenlämpöistä) |
| Lisäksi | |
| 100 g | ananaskirsikoita |
- 1.
Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm).
- 2.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Jos pinta tummuu, peitä paistos foliolla. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 3.
Valmista kaura-pähkinämuru. Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi. Levitä seos uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Leikkaa piirakka paloiksi ja ripottele muruseosta päälle. Tarjoa ananaskirsikoiden kanssa.
Pohjaton lime-rahkapiirakka
arvosana3/5
Useita tunteja
Tee tuttu leivonnainen uudella tavalla! Ripottele pohjan ainekset kypsän paistoksen päälle rapeana muruna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Lime-rahkatäyte | |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | limemehua |
Kaura-pähkinämuru | |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1 dl | pähkinärouhetta |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 50 g | margariinia tai voita (huoneenlämpöistä) |
Lisäksi | |
| 100 g | ananaskirsikoita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm).
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 2 dl kuohukermaa 3 rkl limemehua 2 tl vaniljasokeria 500 g (2 prk) maitorahkaa - 2
Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Jos pinta tummuu, peitä paistos foliolla. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 3
Valmista kaura-pähkinämuru. Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi. Levitä seos uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia tai voita (huoneenlämpöistä) 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) 1 dl fariinisokeria 1 dl pähkinärouhetta 1/2 tl kanelia - 4
Leikkaa piirakka paloiksi ja ripottele muruseosta päälle. Tarjoa ananaskirsikoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 100 g ananaskirsikoita
Vinkki: Koristele piiras halutessasi tomusokerilla.
Ravintosisältö
304
Energiaa kcal
1273
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
304
Energiaa kcal
1273
Energiaa kj
18,2 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























