Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.
Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.
Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.
Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.
Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.
Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
762
182
6,0 g
2,8 g
25,4 g
10,2 g
0,8 g
5,7 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli