Rahkapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka
Paloja
25
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Aprikoosimarmeladilla maustettu rahkapiirakka valmistuu helposti kuvallisten ohjeiden avulla.
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Pehmeää margariinia

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

VÄLIIN

1 kpl
Aprikoosimarmeladia (300 g)

RAHKATÄYTE

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Maitorahkaa (500 g)
2 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua

Näin teet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.
1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.
2

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.

Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.
3

Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.
4

Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.

5

Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
6

Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g634 g
Proteiinia6 g143 g
Rasvaa6 g150 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj762 19044
Energiaa kcal182 4550

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g634 g
Proteiinia6 g143 g
Rasvaa6 g150 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj762 19044
Energiaa kcal182 4550

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.