Rahkapiirakka
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Muhkea pehmeä pullapohja ja sitruunalla maustettu kermainen rahkatäyte. Siinä ovat täydellisen rahkapullan ihanat elementit. Leivo kerralla iso pellillinen rakastettua rahkapiirakkaa!
| Pullataikina | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| Täyte | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | kermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- 2.
Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- 3.
Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokerit joukkoon. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen.
- 4.
Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Muhkea pehmeä pullapohja ja sitruunalla maustettu kermainen rahkatäyte. Siinä ovat täydellisen rahkapullan ihanat elementit. Leivo kerralla iso pellillinen rakastettua rahkapiirakkaa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
Täyte | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | kermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 3 dl maitoa 1 dl sokeria 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna 8 dl vehnäjauhoja 75 g margariinia - 2
Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- 3
Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokerit joukkoon. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 500 g (2 prk) maitorahkaa 1 dl kermaa 1 1/2 dl sokeria 1 kpl sitruuna (luomu) - 4
Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Vinkki! Kokeile myös aprikoosimarmeladilla ja pehmeillä aprikoosipaloilla täytettyä rahkapiirakkaa.
Ravintosisältö
271
Energiaa kcal
1132
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
271
Energiaa kcal
1132
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, 2 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























