Rahkapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Aprikoosimarmeladilla maustettu rahkapiirakka valmistuu helposti kuvallisten ohjeiden avulla.

Ainekset

pullataikina

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Pehmeää margariinia

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

väliin

1 kpl
Aprikoosimarmeladia (300 g)

rahkatäyte

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Maitorahkaa (500 g)
2 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.
1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.
2

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.

Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.
3

Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.
4

Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.

5

Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
6

Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

762

182

6,0 g

2,8 g

25,4 g

10,2 g

0,8 g

5,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli