Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Väritä perinteinen pullapohjainen rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla ja makeilla aprikoosinpaloilla – ja tee herkullista piirakkaa kerralla koko pellillinen. Rahkapullan taikinan voit kaulia heti vaivaamisen jälkeen pellille kohoamaan.

Ainekset

pullataikina

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
margariinia

rahkapiirakan täyte

2 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
300 g
aprikoosimarmeladia
200 g
(0,5 ps) pehmeitä aprikooseja

lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

25 g
Hiivaa
3 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
margariinia
2

Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3

Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

2 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
2 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
4

Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Levitä taikinapohjalle ensin marmeladi ja sen päälle rahkaseos. Leikkaa pehmeät aprikoosit muutamaan osaan ja levitä palat rahkan päälle.

300 g
aprikoosimarmeladia
200 g
(0,5 ps) pehmeitä aprikooseja
5

Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Katso kaikki reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 30.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

941

6,0 g

2,8 g

34,4 g

19,2 g

1,5 g

6,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli