Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persikka-rahkapiirakka

Persikka-rahkapiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Perinteinen rahkapiirakka on kahvipöydän ikisuosikki! Pehmeän pullapohjan ja raikkaan rahkatäytteen yhdistelmä hurmaa kerta toisensa jälkeen. Persikkaviipaleet viimeistelevät herkun.

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia tai voita

täyte

3 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) rasvatonta maitorahkaa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
3/4 dl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
2 tl
vaniljasokeria

pinnalle

410 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita mehussa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita osa jauhoista joukkoon. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

25 g
(1/2 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia tai voita
2

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Siirrä taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle työpöydälle. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Siirrä syvälle uunipellille. Taputtele taikinaa ylöspäin reunoille ja jätä reunat hieman pohjaa paksummiksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

3

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Ota 1 rkl talteen reunojen voitelua varten. Sekoita loput munat ja täytteen ainekset keskenään. Valuta ja viipaloi persikat.

3 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) rasvatonta maitorahkaa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
3/4 dl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
2 tl
vaniljasokeria
410 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita mehussa
4

Painele kohonneen taikinan reunoja vielä ylöspäin. Voitele reunat munalla. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele persikkaviipaleet täytteen pinnalle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Katso kaikki reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.2.2021
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1015

8,6 g

5,2 g

32,2 g

13,3 g

1,1 g

7,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli