Persikka-rahkapiirakka

arvosana4/5

(10)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Perinteinen rahkapiirakka on kahvipöydän ikisuosikki! Pehmeän pullapohjan ja raikkaan rahkatäytteen yhdistelmä hurmaa kerta toisensa jälkeen. Persikkaviipaleet viimeistelevät herkun.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 g(1/2 pkt) hiivaa
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7 - 8 dlvehnäjauhoja
75 gleivontamargariinia tai voita

Täyte

3 kplkananmunaa
500 g(2 prk) rasvatonta maitorahkaa
2 dl(1 prk) vispikermaa
3/4 dlsokeria
3 rkl sitruunanmehua
2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

410 g(1 tlk) persikanpuolikkaita mehussa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita osa jauhoista joukkoon. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    7 - 8 dlvehnäjauhoja
    75 gleivontamargariinia tai voita
  2. 2

    Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Siirrä taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle työpöydälle. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Siirrä syvälle uunipellille. Taputtele taikinaa ylöspäin reunoille ja jätä reunat hieman pohjaa paksummiksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

  3. 3

    Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Ota 1 rkl talteen reunojen voitelua varten. Sekoita loput munat ja täytteen ainekset keskenään. Valuta ja viipaloi persikat.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    500 g(2 prk) rasvatonta maitorahkaa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    3/4 dlsokeria
    3 rkl sitruunanmehua
    2 tlvaniljasokeria
    410 g(1 tlk) persikanpuolikkaita mehussa
  4. 4

    Painele kohonneen taikinan reunoja vielä ylöspäin. Voitele reunat munalla. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele persikkaviipaleet täytteen pinnalle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.2.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä