Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita osa jauhoista joukkoon. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Siirrä taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle työpöydälle. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Siirrä syvälle uunipellille. Taputtele taikinaa ylöspäin reunoille ja jätä reunat hieman pohjaa paksummiksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Ota 1 rkl talteen reunojen voitelua varten. Sekoita loput munat ja täytteen ainekset keskenään. Valuta ja viipaloi persikat.
Painele kohonneen taikinan reunoja vielä ylöspäin. Voitele reunat munalla. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele persikkaviipaleet täytteen pinnalle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
243
1015
8,6 g
5,2 g
32,2 g
13,3 g
1,1 g
7,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli