Suolaiset joulutortut lohitäytteellä

arvosana5/5

(5)arviota
40 Kappaletta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Joulutortut täytetään suolaiseksi herkuksi kylmäsavulohella, tuorejuustolla, tillillä ja piparjuurella. Tarjoa helppoja lohitorttuja pikkujoulujuhlissa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
100 g(1 pkt) kylmäsavulohta
1/2 kplruukkua tilliä
1 pieni punasipuli
2 - 3 cmpala piparjuurta
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunanmehua
1 tlsinappia

Koristeluun

1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
  2. 2

    Kuutioi lohi. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta piparjuuri (2 rkl). Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    100 g(1 pkt) kylmäsavulohta
    1/2 kplruukkua tilliä
    1 pieni punasipuli
    2 - 3 cmpala piparjuurta
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlsinappia
  3. 3

    Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöt neljään osaan. Leikkaa neliöiden jokaiseen kulmaan vinot viillot kohti keskustaa, noin puoleen väliin saakka. Muotoile tähtitortuiksi nostamalla joka toinen kulma ylös kohti keskustaa. Paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

  4. 4

    Lusikoi täytettä torttujen keskelle. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2025
|
Päivitetty: 19.10.2025

Samankaltaisia reseptejä