Joulun britakakku

arvosana5/5

(4)arviota
12 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Jouluinen klementiinibritakakku saa makua piparkakuista. Raikas klementiinihilloke tasapainottaa makeaa marenkia.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

85 g(n. ½ pkt, á 175 g) piparkakkuja
150 gvoita
1 1/2 dlsokeria
4 kplkananmunan keltuaista
1 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa

Marenki

4 kplkananmunan valkuaista
2 dlsokeria
45 g(n. ¼ pkt, á 175 g) piparkakkuja

Klementiinihilloke

500 g(5–6 kpl) klementiinejä
1 sitruuna
2 dlhillosokeria

Täyte

3 3/10 dl(1 prk) kuohukermaa
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Koristeluun

2 kplklementiiniä
45 g(n. ¼ pkt, á 175 g) piparkakkuja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee pohja. Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Sekoita jauhot, piparkakkurouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    85 g(n. ½ pkt, á 175 g) piparkakkuja
    150 gvoita
    1 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunan keltuaista
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Tee marenki. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Murustele piparkakkuja marengin pinnalle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan valkuaista
    2 dlsokeria
    45 g(n. ¼ pkt, á 175 g) piparkakkuja
  3. 3

    Tee hilloke. Kuori ja kuutioi klementiinit. Purista sitruunan mehu (½ dl). Keitä klementiinejä, mehua ja sokeria 10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    500 g(5–6 kpl) klementiinejä
    1 sitruuna
    2 dlhillosokeria
  4. 4

    Vaahdota kerma, mascarpone ja sokerit. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kokoa kakku tarjoiluasialle levittämällä vaahto ja hilloke kerrosten väliin. Kuori ja viipaloi klementiinit. Koristele kakku klementiininlohkoilla ja piparkakuilla.

    MääräAinesosa
    3 3/10 dl(1 prk) kuohukermaa
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 kplklementiiniä
    45 g(n. ¼ pkt, á 175 g) piparkakkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruuna, 45 g (n. ¼ pkt, á 175 g) piparkakkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.11.2025
|
Päivitetty: 16.11.2025

Samankaltaisia reseptejä