Helppo sitruunakana
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo sitruunakana sopii arkeen ja juhlaan. Mausta kanan paistileikkeet reilusti sitruunalla ja valkosipulilla ja kypsennä kanaleikkeet uunissa mausteliemessä meheviksi. Hunaja takaa tälle herkulliselle uunibroilerin juhlaversiolle kauniin paahteisen värin.
| 600 g | kanan paistileikkeitä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 3 rkl | oliivöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
- 1.
Puolita isot paistileikkeet ja laita palat uunivuokaan vieri viereen.
- 2.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja puserra mehu pieneen kulhoon. Lisää valkosipulit, oliiviöljy, hunaja ja mausteet sitruunamehuun. Sekoita ja kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
- 3.
Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lisää kanapalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
- 4.
Hienonna persilja ja ripottele se ruoan pinnalle. Tarjoa sitruunakana esimerkiksi couscousin tai riisin ja vihreän salaatin kanssa.
Helppo sitruunakana sopii arkeen ja juhlaan. Mausta kanan paistileikkeet reilusti sitruunalla ja valkosipulilla ja kypsennä kanaleikkeet uunissa mausteliemessä meheviksi. Hunaja takaa tälle herkulliselle uunibroilerin juhlaversiolle kauniin paahteisen värin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kanan paistileikkeitä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 3 rkl | oliivöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Puolita isot paistileikkeet ja laita palat uunivuokaan vieri viereen.
Määrä Ainesosa 600 g kanan paistileikkeitä - 2
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja puserra mehu pieneen kulhoon. Lisää valkosipulit, oliiviöljy, hunaja ja mausteet sitruunamehuun. Sekoita ja kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna (luomu) 3 rkl oliivöljyä 1 rkl hunajaa 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl paprikajauhetta - 3
Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lisää kanapalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) - 4
Hienonna persilja ja ripottele se ruoan pinnalle. Tarjoa sitruunakana esimerkiksi couscousin tai riisin ja vihreän salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua persiljaa
Ravintosisältö
346
Energiaa kcal
1450
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
346
Energiaa kcal
1450
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























