Italialaisia ruokia rakastava luottaa pastaan myös juhlaruokana. Kevään juhlavimmassa pastassa yhdistyvät vihreä parsa, raikaa sitruuna ja tuore basilika. Viimeistele parsa-sitruunapasta juhlavaksi maukkaalla juustolla. Jos kaipaat pastaan pyöreämpiä makuja, sekoita siihen hummusta. Kikherneistä tehty tahna tuo pastaan täyteläistä makua, joten esimerkiksi paahdettu parsakaalipasta ei kaipaa lainkaan juustoa ja sopii siten myös vegaanin pääsiäispöytään.

Pääsiäisen rennot ja nopeat kasvisruoat – katso 8 herkullista reseptiä
Pastat juhlivat vihreiden vihannesten seurassa
Risotto nauttii juhlan kunniaksi tilkan valkoviiniä
Keväisessä risotossa juhlii tietysti parsa! Tee juhlaruoaksi aito italialainen risotto, jonka liemessä on tilkka valkoviiniä. Viimeistele klassinen risotto parmesaanijuustolla ja – juhlan kunniaksi – voilla. Myös kullankeltainen sahramirisotto on pääsiäisen upea kasvisruoka, jos jätät katkaravut reseptistä pois. Kokeile myös helppoa uunirisottoa. Sillä aikaa, kun se hautuu uunissa meheväksi, voit tehdä jälkiruoaksi vaikka helpon sitruunarahkan.
Kasvispaistosten päärooleissa loistavat varsiparsakaali ja pinaatti
Suloiset varsiparsakaalit eli broccolinit värittävät keväiset paistokset vehreän vihreiksi. Paistetuista varsiparsakaaleista ja pinaatista saat herkullisen ja terveellisen pohjan erilaisille kasvisruoille. Lisää vegaaniseen kasvispaistokseen linssejä ja aavistus aasialaista makumaailmaa – tai hauduta varsiparsakaalit kermassa ja riko paistokseen muutama kananmuna tomaattisen shaksukan tapaan.
Uunissa paahtuu maku täyteläisiin bataatteihin ja pitasalaattiin
Paahda pääsiäisen pääruoaksi kokonaisia bataatteja ja tee niille mausteinen kuskustäyte, jossa on paljon makua ja väriä. Uunibataateista saat täytettä muokkaamalla helposti vegaanisen: jätä fetajuusto pois tai korvaa se vegaanisella juustolla. Myös falafelpyöryköillä kruunattu pitasalaatti on helppo muuntaa vegaaniseksi, kun käytät vegaanista jogurttia.