Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa-sitruunapasta

Pääsiäisen rennot ja nopeat kasvisruoat – katso 8 herkullista reseptiä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2022
Muokattu: 16.3.2022
Jos juhlit pääsiäistä mieluummin rennon pasta-annoksen kuin paistin ja perunoiden äärellä, tässä ovat juhlaruoat sinun pääsiäispöytääsi. Nämä keväiset pastat, risotot ja muut kasvisruoat luovat helposti kevyen keväisen juhlatunnelman.

Pastat juhlivat vihreiden vihannesten seurassa

Italialaisia ruokia rakastava luottaa pastaan myös juhlaruokana. Kevään juhlavimmassa pastassa yhdistyvät vihreä parsa, raikaa sitruuna ja tuore basilika. Viimeistele parsa-sitruunapasta juhlavaksi maukkaalla juustolla. Jos kaipaat pastaan pyöreämpiä makuja, sekoita siihen hummusta. Kikherneistä tehty tahna tuo pastaan täyteläistä makua, joten esimerkiksi paahdettu parsakaalipasta ei kaipaa lainkaan juustoa ja sopii siten myös vegaanin pääsiäispöytään.

Risotto nauttii juhlan kunniaksi tilkan valkoviiniä

Keväisessä risotossa juhlii tietysti parsa! Tee juhlaruoaksi aito italialainen risotto, jonka liemessä on tilkka valkoviiniä. Viimeistele klassinen risotto parmesaanijuustolla ja – juhlan kunniaksi – voilla. Myös kullankeltainen sahramirisotto on pääsiäisen upea kasvisruoka, jos jätät katkaravut reseptistä pois. Kokeile myös helppoa uunirisottoa. Sillä aikaa, kun se hautuu uunissa meheväksi, voit tehdä jälkiruoaksi vaikka helpon sitruunarahkan.

Kasvispaistosten päärooleissa loistavat varsiparsakaali ja pinaatti

Suloiset varsiparsakaalit eli broccolinit värittävät keväiset paistokset vehreän vihreiksi. Paistetuista varsiparsakaaleista ja pinaatista saat herkullisen ja terveellisen pohjan erilaisille kasvisruoille. Lisää vegaaniseen kasvispaistokseen linssejä ja aavistus aasialaista makumaailmaa – tai hauduta varsiparsakaalit kermassa ja riko paistokseen muutama kananmuna tomaattisen shaksukan tapaan.

Uunissa paahtuu maku täyteläisiin bataatteihin ja pitasalaattiin

Paahda pääsiäisen pääruoaksi kokonaisia bataatteja ja tee niille mausteinen kuskustäyte, jossa on paljon makua ja väriä. Uunibataateista saat täytettä muokkaamalla helposti vegaanisen: jätä fetajuusto pois tai korvaa se vegaanisella juustolla. Myös falafelpyöryköillä kruunattu pitasalaatti on helppo muuntaa vegaaniseksi, kun käytät vegaanista jogurttia.

Täältä löydät lisää reseptejä pääsiäiseen: