Parsakaali-hummuspasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-hummuspasta

Parsakaali-hummuspasta
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Täyteläinen hummus ja mausteinen paahdettu parsakaali maistuvat helpossa ja vegaanisessa pastassa. Voit halutessasi oikaista käyttämällä valmista hummusta ja parsakaalipasta on vieläkin nopeammin lautasella!
Jaa Somessa

Ainekset

HUMMUS

380 g
(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä
1 kpl
valkosipulinkynsi

PAAHDETUT PARSAKAALIT

600 g
(2 kpl) parsakaalia
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

300 g
spagettia (täysjyvä)

Vinkki: Tahinin voit korvata viimeistelemällä pastan paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Näin teet

1

Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon.

380 g
(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Huuhtele parsakaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Mausta oliiviöljyllä, juustokuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Kääntele mausteet joukkoon lastalla. Paahda uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
2 tl
juustokuminaa
2 rkl
oliiviöljyä
600 g
(2 kpl) parsakaalia
3

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Notkista hummus keitinliemellä ja sekoita pastaan. Kääntele joukkoon parsakaali.

300 g
spagettia (täysjyvä)
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2395 9580
Energiaa kcal572 2288
Rasvaa19.3 g77.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.8 g11.0 g
Hiilihydraatteja69.8 g279.0 g
Sokereita4.5 g18.0 g
Kuituja11.5 g46.0 g
Proteiinia23.5 g94.0 g
Suolaa1.6 g6.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl juustokuminaa

  • 0.5 tl cayennepippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2395 9580
Energiaa kcal572 2288
Rasvaa19.3 g77.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.8 g11.0 g
Hiilihydraatteja69.8 g279.0 g
Sokereita4.5 g18.0 g
Kuituja11.5 g46.0 g
Proteiinia23.5 g94.0 g
Suolaa1.6 g6.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl juustokuminaa

  • 0.5 tl cayennepippuria

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.