Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon.
Huuhtele parsakaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Mausta oliiviöljyllä, juustokuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Kääntele mausteet joukkoon lastalla. Paahda uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Notkista hummus keitinliemellä ja sekoita pastaan. Kääntele joukkoon parsakaali.
Vinkki: Tahinin voit korvata viimeistelemällä pastan paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
523
2190
18,5 g
2,8 g
63,0 g
4,0 g
9,8 g
20,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli