Parsakaali-hummuspasta
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täyteläinen hummus ja mausteinen paahdettu parsakaali maistuvat helpossa ja vegaanisessa pastassa. Voit halutessasi oikaista käyttämällä valmista hummusta ja parsakaalipasta on vieläkin nopeammin lautasella!
| HUMMUS | |
|---|---|
| 230 g | (1 tlk 380/230 g) kikherneitä (säilyke) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tahinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| PAAHDETUT PARSAKAALIT | |
| 600 g | (2 kpl) parsakaalia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| LISÄKSI | |
| 300 g | spagettia (täysjyvä) |
- 1.
Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon.
- 2.
Huuhtele parsakaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Mausta oliiviöljyllä, juustokuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Kääntele mausteet joukkoon lastalla. Paahda uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.
- 3.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Notkista hummus keitinliemellä ja sekoita pastaan. Kääntele joukkoon parsakaali.
Täyteläinen hummus ja mausteinen paahdettu parsakaali maistuvat helpossa ja vegaanisessa pastassa. Voit halutessasi oikaista käyttämällä valmista hummusta ja parsakaalipasta on vieläkin nopeammin lautasella!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
HUMMUS | |
| 230 g | (1 tlk 380/230 g) kikherneitä (säilyke) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tahinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
PAAHDETUT PARSAKAALIT | |
| 600 g | (2 kpl) parsakaalia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
LISÄKSI | |
| 300 g | spagettia (täysjyvä) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk 380/230 g) kikherneitä (säilyke) 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl tahinia 1/2 tl suolaa 1/2 dl vettä 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Huuhtele parsakaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Mausta oliiviöljyllä, juustokuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Kääntele mausteet joukkoon lastalla. Paahda uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/2 tl cayennepippuria 2 tl juustokuminaa 2 rkl oliiviöljyä 600 g (2 kpl) parsakaalia - 3
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Notkista hummus keitinliemellä ja sekoita pastaan. Kääntele joukkoon parsakaali.
Määrä Ainesosa 300 g spagettia (täysjyvä)
Vinkki: Tahinin voit korvata viimeistelemällä pastan paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Ravintosisältö
523
Energiaa kcal
2190
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
523
Energiaa kcal
2190
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























