Parsakaali-hummuspasta

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen hummus ja mausteinen paahdettu parsakaali maistuvat helpossa ja vegaanisessa pastassa. Voit halutessasi oikaista käyttämällä valmista hummusta ja parsakaalipasta on vieläkin nopeammin lautasella!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

HUMMUS

230 g(1 tlk 380/230 g) kikherneitä (säilyke)
2 rklsitruunanmehua
2 rkloliiviöljyä
1 rkltahinia
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvettä
1 kplvalkosipulinkynsi

PAAHDETUT PARSAKAALIT

600 g(2 kpl) parsakaalia
2 rkloliiviöljyä
2 tljuustokuminaa
1/2 tlcayennepippuria
1/2 tlsuolaa

LISÄKSI

300 gspagettia (täysjyvä)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk 380/230 g) kikherneitä (säilyke)
    2 rklsitruunanmehua
    2 rkloliiviöljyä
    1 rkltahinia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlvettä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Huuhtele parsakaalit. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Mausta oliiviöljyllä, juustokuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Kääntele mausteet joukkoon lastalla. Paahda uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlcayennepippuria
    2 tljuustokuminaa
    2 rkloliiviöljyä
    600 g(2 kpl) parsakaalia
  3. 3

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Notkista hummus keitinliemellä ja sekoita pastaan. Kääntele joukkoon parsakaali.

    MääräAinesosa
    300 gspagettia (täysjyvä)

Vinkki: Tahinin voit korvata viimeistelemällä pastan paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä