Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pitasalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Maukas pitasalaatti on makua täynnä. Uunissa rapeaksi paahdetut pitaleivät ja falafelit tuovat ruokaisuutta salaattiin.

Ainekset

320 g
(1 pkt) pitaleipiä
1 rkl
rypsiöljyä
210 g
(1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero)
1/2 kpl
kurkkua
1 - 2 kpl
(150 g) suippopaprikaa
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa

Lisäksi

hummusta
tomaattisalsaa
paksua maustamatonta jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
64
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Leikkaa pitaleivät pieniksi kolmioiksi. Laita leivät leivinpaperille pelille. Valuta öljy leiville, kääntele sekaisin. Lisää Fallerot pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

320 g
(1 pkt) pitaleipiä
1 rkl
rypsiöljyä
210 g
(1 ps) härkäpapufalafeleja (Fallero)
2

Huuhtele kasvikset. Viipaloi kurkku. Halkaise paprika, poista siemenet ja viipaloi paprika. Kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi.

1/2 kpl
kurkkua
1 - 2 kpl
(150 g) suippopaprikaa
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
3

Asettele salaattipohja lautasille. Lisää päälle loput ainekset. Tarjoa hummuksen salsan ja jogurtin kanssa.

hummusta
tomaattisalsaa
paksua maustamatonta jogurttia

Vinkki: Fallerot voit korvata falafeleillä.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 28.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

322

1347

9,3 g

2,3 g

45,5 g

5,8 g

5,0 g

12,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

hummusta,

tomaattisalsaa,

paksua maustamatonta jogurttia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli