Pitasalaatti

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Pitasalaatti on makua täynnä. Uunissa rapeaksi paahdetut pitaleivät ja falafelit tuovat ruokaisuutta salaattiin. Tarjoa lisäksi hummusta, tomaattisalsaa ja paksua jogurttia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
320 g(1 pkt) pitaleipiä
1 rklrypsiöljyä
210 g(1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero)
1/2 kplkurkkua
1 - 2 kpl(150 g) suippopaprikaa
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 kplruukku villirucolaa

Lisäksi

hummusta
tomaattisalsaa
paksua maustamatonta jogurttia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa pitaleivät pieniksi kolmioiksi. Laita leivät leivinpaperille pelille. Valuta öljy leiville, kääntele sekaisin. Lisää Fallerot pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    320 g(1 pkt) pitaleipiä
    1 rklrypsiöljyä
    210 g(1 ps) härkäpapufalafeleja (fallero)
  2. 2

    Huuhtele kasvikset. Viipaloi kurkku. Halkaise paprika, poista siemenet ja viipaloi paprika. Kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 - 2 kpl(150 g) suippopaprikaa
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 kplruukku villirucolaa
  3. 3

    Asettele salaattipohja lautasille. Lisää päälle loput ainekset. Tarjoa hummuksen, salsan ja jogurtin kanssa.

    MääräAinesosa
    hummusta
    tomaattisalsaa
    paksua maustamatonta jogurttia

Vinkki: Fallerot voit korvata falafeleillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hummusta, tomaattisalsaa, paksua maustamatonta jogurttia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
28.12.2021
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä