Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunibataatit

Uunibataatit

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda bataatit uunissa ja nauti sellaisinaan lisukkeena tai tee täytetyt uunibataatit! Jos uuniperunat ovat mieleesi, myös täytetyt uunibataatit vievät varmasti sydämesi. Pavuilla, maissilla ja fetalla rikastettu kuskus tuo makeaan ja pehmeään uunibataattiin sopivasti suolaisuutta ja hapokkuutta.

Ainekset

600 g
(4 kpl) pieniä bataatteja

Täyte

1 1/2 dl
kuskusia
1/4 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 1/2 dl
vettä
140 g
(1 tlk) maissinjyviä
230 g
(1 tlk) papusekoitusta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 kpl
kevätsipulia
1/4 kpl
chiliä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese bataatit ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla.

600 g
(4 kpl) pieniä bataatteja
2

Mittaa kuskus kulhoon. Lisää suola, öljy, sitruunamehu ja kiehuva vesi. Peitä kulho kannella ja anna vetäytyä kuskuspaketissa mainittu aika. Sekoita kuskus irtonaiseksi.

1 1/2 dl
kuskusia
1/4 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 1/2 dl
vettä
3

Valuta maissinjyvät ja papusekoitus siivilässä. Huuhtele pavut tarvittaessa. Puolita tomaatit. Hienonna feta, kevätsipulit ja chili. Sekoita maissit, pavut, tomaatinpuolikkaat, feta, kevätsipulit ja chilit kuskusiin. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.

140 g
(1 tlk) maissinjyviä
230 g
(1 tlk) papusekoitusta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 kpl
kevätsipulia
1/4 kpl
chiliä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
4

Ota kypsät bataatit uunista ja anna jäähtyä hetki. Tee bataatteihin viilto ja purista reunoista, niin viilto aukeaa. Lusikoi kuskustäytettä viiltoihin. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

525

2199

17,0 g

7,8 g

65,5 g

9,3 g

11,5 g

20,5 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl kevätsipulia,

0,25 kpl chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli