Pese bataatit ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla.
Mittaa kuskus kulhoon. Lisää suola, öljy, sitruunamehu ja kiehuva vesi. Peitä kulho kannella ja anna vetäytyä kuskuspaketissa mainittu aika. Sekoita kuskus irtonaiseksi.
Valuta maissinjyvät ja papusekoitus siivilässä. Huuhtele pavut tarvittaessa. Puolita tomaatit. Hienonna feta, kevätsipulit ja chili. Sekoita maissit, pavut, tomaatinpuolikkaat, feta, kevätsipulit ja chilit kuskusiin. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.
Ota kypsät bataatit uunista ja anna jäähtyä hetki. Tee bataatteihin viilto ja purista reunoista, niin viilto aukeaa. Lusikoi kuskustäytettä viiltoihin. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
525
2199
17,0 g
7,8 g
65,5 g
9,3 g
11,5 g
20,5 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl kevätsipulia,
0,25 kpl chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli