Sahramirisotto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Juhlava risotto saa upean hehkuvan värin sahramista. Viimeistele aurinkoinen sahramirisotto keväiseksi tuoreella vihreällä parsalla ja raikkailla katkaravuilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) katkarapuja
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
8 dlvettä
1 kplkasvisannosfondi
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä tai voita
3 dlrisottoriisiä
1/2 g(1 ps) sahramia
2 dlvalkoviiniä
50 gpitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pussissaan kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja
  2. 2

    Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori paksut varret tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat noin 1 cm:n paloiksi. Keitä paloja pienessä vesimäärässä noin 5 minuuttia. Valuta parsat ja ota osa nupuista erikseen koristelua varten.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
  3. 3

    Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisannosfondi
  4. 4

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja sahrami. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä tai voita
    3 dlrisottoriisiä
    1/2 g(1 ps) sahramia
    2 dlvalkoviiniä
  5. 5

    Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu, suola ja pippuri risottoon. Valuta katkaravut. Kääntele ne ja parsa risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele parsannupuilla ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    50 gpitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä