Sahramirisotto
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juhlava risotto saa upean hehkuvan värin sahramista. Viimeistele aurinkoinen sahramirisotto keväiseksi tuoreella vihreällä parsalla ja raikkailla katkaravuilla.
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä tai voita |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 50 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Sulata katkaravut pussissaan kylmässä vedessä.
- 2.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori paksut varret tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat noin 1 cm:n paloiksi. Keitä paloja pienessä vesimäärässä noin 5 minuuttia. Valuta parsat ja ota osa nupuista erikseen koristelua varten.
- 3.
Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.
- 4.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja sahrami. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
- 5.
Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu, suola ja pippuri risottoon. Valuta katkaravut. Kääntele ne ja parsa risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele parsannupuilla ja tarjoa heti.
Sahramirisotto
arvosana4/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Juhlava risotto saa upean hehkuvan värin sahramista. Viimeistele aurinkoinen sahramirisotto keväiseksi tuoreella vihreällä parsalla ja raikkailla katkaravuilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä tai voita |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 50 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pussissaan kylmässä vedessä.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja - 2
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori paksut varret tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat noin 1 cm:n paloiksi. Keitä paloja pienessä vesimäärässä noin 5 minuuttia. Valuta parsat ja ota osa nupuista erikseen koristelua varten.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää parsaa - 3
Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kasvisannosfondi - 4
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja sahrami. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä tai voita 3 dl risottoriisiä 1/2 g (1 ps) sahramia 2 dl valkoviiniä - 5
Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu, suola ja pippuri risottoon. Valuta katkaravut. Kääntele ne ja parsa risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele parsannupuilla ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 50 g pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1749
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1749
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























