Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Varsiparsakaali-linssipaistos

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keväisen raikas kasvislisuke syntyy helposti rapsakoista varsiparsakaaleista, ruokaisista linsseistä ja pinaatista. Paista varsiparsakaalit pannulla, lisää muut ainekset ja lämmitä. Tarjoa kasvispaistos kalan tai kanan kanssa tai nauti sellaisenaan kevyenä lounaana.

Ainekset

300 g
(2 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
1 kpl
valkosipulinkynsi
230 g
(1 prk) punaisia linssejä (säilyke)
70 g
(1 ps) babypinaattia
1 1/2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
limenmehua
1 tl
soijaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2−3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja huuhtele linssit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

300 g
(2 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
1 kpl
valkosipulinkynsi
230 g
(1 prk) punaisia linssejä (säilyke)
70 g
(1 ps) babypinaattia
2

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kaalit ja valkosipuli, paista noin 5 minuutin ajan käännellen. Mausta limenmehulla ja soijalla. Lisää pannulle linssit ja anna lämmetä muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti ja ½ rkl öljyä.

1 1/2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
limenmehua
1 tl
soijaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 1.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

135

564

5,5 g

0,3 g

11,0 g

2,0 g

3,3 g

8,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli