Varsiparsakaali-linssipaistos

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Keväisen raikas kasvislisuke syntyy helposti rapsakoista varsiparsakaaleista, ruokaisista linsseistä ja pinaatista. Paista varsiparsakaalit pannulla, lisää muut ainekset ja lämmitä. Tarjoa kasvispaistos kalan tai kanan kanssa tai nauti sellaisenaan kevyenä lounaana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 ps) varsiparsakaalia (bimi)
1 kplvalkosipulinkynsi
230 g(1 prk) punaisia linssejä (säilyke)
70 g(1 ps) babypinaattia
1 1/2 rklpaahdettua seesamiöljyä
1 rkllimenmehua
1 tlsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2−3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja huuhtele linssit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

    MääräAinesosa
    300 g(2 ps) varsiparsakaalia (bimi)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    230 g(1 prk) punaisia linssejä (säilyke)
    70 g(1 ps) babypinaattia
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kaalit ja valkosipuli, paista noin 5 minuutin ajan käännellen. Mausta limenmehulla ja soijalla. Lisää pannulle linssit ja anna lämmetä muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti ja ½ rkl öljyä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1 rkllimenmehua
    1 tlsoijaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä