Varsiparsakaali-linssipaistos
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväisen raikas kasvislisuke syntyy helposti rapsakoista varsiparsakaaleista, ruokaisista linsseistä ja pinaatista. Paista varsiparsakaalit pannulla, lisää muut ainekset ja lämmitä. Tarjoa kasvispaistos kalan tai kanan kanssa tai nauti sellaisenaan kevyenä lounaana.
| 300 g | (2 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 230 g | (1 prk) punaisia linssejä (säilyke) |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 1/2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | soijaa |
- 1.
Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2−3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja huuhtele linssit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
- 2.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kaalit ja valkosipuli, paista noin 5 minuutin ajan käännellen. Mausta limenmehulla ja soijalla. Lisää pannulle linssit ja anna lämmetä muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti ja ½ rkl öljyä.
Varsiparsakaali-linssipaistos
arvosana3/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Keväisen raikas kasvislisuke syntyy helposti rapsakoista varsiparsakaaleista, ruokaisista linsseistä ja pinaatista. Paista varsiparsakaalit pannulla, lisää muut ainekset ja lämmitä. Tarjoa kasvispaistos kalan tai kanan kanssa tai nauti sellaisenaan kevyenä lounaana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 230 g | (1 prk) punaisia linssejä (säilyke) |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1 1/2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | soijaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2−3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta ja huuhtele linssit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
Määrä Ainesosa 300 g (2 ps) varsiparsakaalia (bimi) 1 kpl valkosipulinkynsi 230 g (1 prk) punaisia linssejä (säilyke) 70 g (1 ps) babypinaattia - 2
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kaalit ja valkosipuli, paista noin 5 minuutin ajan käännellen. Mausta limenmehulla ja soijalla. Lisää pannulle linssit ja anna lämmetä muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti ja ½ rkl öljyä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 rkl limenmehua 1 tl soijaa
Ravintosisältö
135
Energiaa kcal
564
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
135
Energiaa kcal
564
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












