Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunirisotto

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullinen risotto helposti uunissa. Kuullota vain kasvikset ja kuumenna risottoliemi kattilassa, ja anna uunin hoitaa loput! Herkuttele juustoinen kasvisrisotto sellaisenaan pääruokana tai tarjoa lisukkeena.

Ainekset

2 kpl
porkkanaa
1 kpl
varsisellerin varsi
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3 dl
risottoriisiä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat, huuhtele varsiselleri. Paloittele porkkanat ja varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekä sitruunankuorta hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta.

2 kpl
porkkanaa
1 kpl
varsisellerin varsi
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3 dl
risottoriisiä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää kiehuvan kuuma liemi kasviksineen sekä mausteet. Sekoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

3

Sekoita juustoraaste valmiiseen risottoon ja koristele risotto basilikalla. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.

50 g
(1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.1.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1344

8,0 g

2,3 g

51,8 g

2,8 g

3,0 g

8,5 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sitruunankuorta raastettuna,

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli