Uunirisotto

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Tee herkullinen risotto helposti uunissa. Kuullota vain kasvikset ja kuumenna risottoliemi kattilassa, ja anna uunin hoitaa loput! Herkuttele juustoinen kasvisrisotto sellaisenaan pääruokana tai tarjoa lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1 kplvarsisellerin varsi
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsitruunankuorta raastettuna
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
3 dlrisottoriisiä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
50 g(1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania)
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori porkkanat, huuhtele varsiselleri. Paloittele porkkanat ja varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekä sitruunankuorta hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplvarsisellerin varsi
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    3 dlrisottoriisiä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää kiehuvan kuuma liemi kasviksineen sekä mausteet. Sekoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

  3. 3

    Sekoita juustoraaste valmiiseen risottoon ja koristele risotto basilikalla. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.

    MääräAinesosa
    50 g(1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania)
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna, 1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
17.1.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä