Uunirisotto
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee herkullinen risotto helposti uunissa. Kuullota vain kasvikset ja kuumenna risottoliemi kattilassa, ja anna uunin hoitaa loput! Herkuttele juustoinen kasvisrisotto sellaisenaan pääruokana tai tarjoa lisukkeena.
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania) |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat, huuhtele varsiselleri. Paloittele porkkanat ja varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekä sitruunankuorta hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta.
- 2.
Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää kiehuvan kuuma liemi kasviksineen sekä mausteet. Sekoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
- 3.
Sekoita juustoraaste valmiiseen risottoon ja koristele risotto basilikalla. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.
Uunirisotto
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Tee herkullinen risotto helposti uunissa. Kuullota vain kasvikset ja kuumenna risottoliemi kattilassa, ja anna uunin hoitaa loput! Herkuttele juustoinen kasvisrisotto sellaisenaan pääruokana tai tarjoa lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | varsisellerin varsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania) |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese ja kuori porkkanat, huuhtele varsiselleri. Paloittele porkkanat ja varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekä sitruunankuorta hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl varsisellerin varsi 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 3 dl risottoriisiä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää kiehuvan kuuma liemi kasviksineen sekä mausteet. Sekoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
- 3
Sekoita juustoraaste valmiiseen risottoon ja koristele risotto basilikalla. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.
Määrä Ainesosa 50 g (1 ½ dl) juustoraastetta (parmesaania) 1/2 kpl (ruukkua) basilikaa
Ravintosisältö
324
Energiaa kcal
1356
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
324
Energiaa kcal
1356
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna, 1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























