Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkaherkkuja joka makuun — löydä oma suosikkisi pääsiäisen rahkaleivonnaisista

Teksti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2023
|
Muokattu: 27.2.2023
Rahkaherkut kuuluvat pääsiäiseen! Kokeile perinteisen pashan lisäksi tänä vuonna myös raikasta rahkatorttua, yllättävää keikauskakkua tai pashanmakuisia muffinsseja. Suolaisen ystävä voi pyöräyttää rahkasta voitaikinan ja meheviä pasteijoita.

Tee suolainen rahkaherkku ja täytä pasteijat pinaatilla

Pasteijat pysyvät paistopisteiden suosikkina vuodesta toiseen. Nyt muna-riisipasteija saa haastajakseen mehevän kasviskilpailijan, kun sujautat pasteijan sisään feta-pinaattitäytettä. Rahkavoitaikinaan leivotut feta-pinaattikolmiot sopivat niin arjen herkutteluhetkeen, juhlapöydän pikkusuolaiseksi tai vaikkapa mukaan napattavaksi evääksi! Pasteijat ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina.

Raikkaan hedelmäinen rahkatorttu hurmaa helppoudellaan

Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa pääsiäisenä uuden muodon, kun piilotat persikat kauniin tasaisen rahkakerroksen alle. Saat piirakasta erityisen kauniin, kun koristelet sen pinnan sesongin hedelmillä.

Jos rahkapiirakkahammasta jää vielä kolottamaan, kokeile myös viime vuosien hittireseptejä rahkapiirakan tekoon. Testaa pääsiäisen kahvipöydässä esimerkiksi perinteistä rahkapiirakkaa pullapohjalla tai kokeile pohjatonta lime-rahkapiirakkaa.

Modernit pashamuffinssit kuorrutetaan pilvenpehmeällä rahkakermalla

Tarjoa pashan perinteiset maut tänä vuonna muffinssin muodossa! Helppo muffinssitaikina sekoitetaan nopeasti kulhossa ja pilkutetaan pääsiäisväreihin kandeeratuilla appelsiininkuoripaloilla. Kuorruta mehevät muffinssit täyteläisellä ja ihanan kirpeällä sitruunaisella rahkakermavaahdolla. Muffinssit kestävät hyvin myös säilytystä, joten voit leipoa ne jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta ennen syömistä.

Keikauskakku kruunaa aterian ja yllättää syöjät

Upside down –kakut ovat hauska ja herkullinen päätös pääsiäisaterialle. Tänä vuonna kahvipöydän kuningattarena hurmaa keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku. Päällepäin suklaiselta kuivakakulta näyttävän kakun sisään piiloutuu rahkainen juustokakkutäyte, joka saa upean makunsa hapankirsikoista ja vaniljarahkasta.

Kurkkaa myös viime vuonna Yhteishyvän lukijat hurmannut keikautettu mangojuustokakku, jonka hedelmäinen rahkasisus saa raikasta makua mangososeesta ja –rahkasta. Yllätä syöjät pääsiäispöydässä ja tee vaikka molemmat! Kakut kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta täyte ehtii jähmettyä kunnolla jääkaapissa.

Tänä vuonna pääsiäispullat saavat vadelmasattumia

Tee perinteiset rahkapullat uudella tvistillä ja sujauta niihin suloisia vadelmasattumia. Vadelmapulla onnistuu yhtä helposti kuin vadelmaton esikuvansakin: tee pikkupulliin syvennykset, täyte ne vaniljaisella rahkalla ja ripottele pullien pinnalle tuoreita vadelmia. Vadelmat makeutuvat uunissa entisestään ja saavat rahkapullat maistumaan ihanan raikkailta. Täytepullat maistuvat mahtavilta niin kahvipöydässä kuin ulkona reippailun jäkeen maidonkin kanssa.

Helppo rahkamousse vaatii vain muutaman aineksen

Jos et ehdi tai jaksa leipoa pääsiäispöytään, voit oikaista jälkkäreissä helpon rahkamoussen avulla. Passionhedelmä tekee rahkavaahdosta erityisen juhlavan. Tarvitset rahkamoussen valmistamiseen hedelmien lisäksi vain pari raaka-ainetta, joten kaunis ja maistuva jälkiruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Koristele annos halutessasi sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Katso kaikki pääsiäisherkkujen reseptit