Keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku

arvosana4/5

(20)arviota
15 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Upside down -juustokakun yllätys on suklaakakun piilossa oleva, raikas, kirsikkainen täyte. Kumottuna kakku näyttää kuivakakulta. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä, jotta juustokakkutäyte kiinteytyy ja kakku pysyy koossa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita
2 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
3 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

350 g(1 prk, 680/350 g) hapankirsikoita
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
1/2 dlperunajauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele torvellinen kakkuvuoka (2 l) voilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja jauhot. Nosta taikinaa vuokaan nokareittain. Painele taikina kevyesti jauhotetuin sormin tai ruokalusikalla vuoan kaikille (myös torven) reunoille.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
    2 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Valmista täyte. Kaada kirsikat siivilään valumaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, ranskankerma, sokeri ja munat hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja kirsikat. Kaada seos kakkuvuokaan.

    MääräAinesosa
    350 g(1 prk, 680/350 g) hapankirsikoita
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 kplkananmunaa
    2 1/2 dlsokeria
    1/2 dlperunajauhoja
  3. 3

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan tunnin ajan. Kumoa kakku. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä