Keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Upside down -juustokakun yllätys on suklaakakun piilossa oleva, raikas, kirsikkainen täyte. Kumottuna kakku näyttää kuivakakulta. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä, jotta juustokakkutäyte kiinteytyy ja kakku pysyy koossa.
| 200 g | voita |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 350 g | (1 prk, 680/350 g) hapankirsikoita |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
- 1.
Voitele torvellinen kakkuvuoka (2 l) voilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja jauhot. Nosta taikinaa vuokaan nokareittain. Painele taikina kevyesti jauhotetuin sormin tai ruokalusikalla vuoan kaikille (myös torven) reunoille.
- 2.
Valmista täyte. Kaada kirsikat siivilään valumaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, ranskankerma, sokeri ja munat hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja kirsikat. Kaada seos kakkuvuokaan.
- 3.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan tunnin ajan. Kumoa kakku. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Upside down -juustokakun yllätys on suklaakakun piilossa oleva, raikas, kirsikkainen täyte. Kumottuna kakku näyttää kuivakakulta. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä, jotta juustokakkutäyte kiinteytyy ja kakku pysyy koossa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 350 g | (1 prk, 680/350 g) hapankirsikoita |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele torvellinen kakkuvuoka (2 l) voilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja jauhot. Nosta taikinaa vuokaan nokareittain. Painele taikina kevyesti jauhotetuin sormin tai ruokalusikalla vuoan kaikille (myös torven) reunoille.
Määrä Ainesosa 200 g voita 2 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 3 1/2 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista täyte. Kaada kirsikat siivilään valumaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, ranskankerma, sokeri ja munat hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja kirsikat. Kaada seos kakkuvuokaan.
Määrä Ainesosa 350 g (1 prk, 680/350 g) hapankirsikoita 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 kpl kananmunaa 2 1/2 dl sokeria 1/2 dl perunajauhoja - 3
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan tunnin ajan. Kumoa kakku. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1615
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,9 g
Hiilihydraatteja
33,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1615
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,9 g
Hiilihydraatteja
33,6 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























