Keikautettu mangojuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Upside down -juustokakku näyttää perinteiseltä kahvikakulta, mutta sisältä paljastuukin raikas rahkainen juustokakku! Kakku saa hedelmäistä makua ja makeutta mangososeesta ja mangorahkasta.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | digestivekeksejä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1/2 rkl | öljyä vuokaan |
| Täyte | |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) |
| 200 g | (1 prk) mangorahkaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 250 ml | (½ tlk) mangososetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| 250 ml | ( ½ tlk) mangososetta |
- 1.
Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita jauhot keksimuruihin. Sulata rasva ja sekoita se keksi-jauhoseokseen.
- 2.
Painele keksiseos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus 1,8 l) pohjalle ja ylös asti reunoille.
- 3.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
- 4.
Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pidä vuokaa noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja koputtele sitä kevyesti ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Tarjoa kakku mangososeen kanssa.
Keikautettu mangojuustokakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Upside down -juustokakku näyttää perinteiseltä kahvikakulta, mutta sisältä paljastuukin raikas rahkainen juustokakku! Kakku saa hedelmäistä makua ja makeutta mangososeesta ja mangorahkasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | digestivekeksejä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1/2 rkl | öljyä vuokaan |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) |
| 200 g | (1 prk) mangorahkaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 250 ml | (½ tlk) mangososetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 250 ml | ( ½ tlk) mangososetta |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita jauhot keksimuruihin. Sulata rasva ja sekoita se keksi-jauhoseokseen.
Määrä Ainesosa 250 g digestivekeksejä 1 dl vehnäjauhoja 125 g voita tai margariinia - 2
Painele keksiseos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus 1,8 l) pohjalle ja ylös asti reunoille.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl öljyä vuokaan - 3
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) 200 g (1 prk) mangorahkaa 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 250 ml (½ tlk) mangososetta 3 kpl kananmunaa 3/4 dl sokeria 1/2 dl perunajauhoja 2 rkl sitruunanmehua 2 tl vaniljasokeria - 4
Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pidä vuokaa noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja koputtele sitä kevyesti ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Tarjoa kakku mangososeen kanssa.
Määrä Ainesosa 250 ml ( ½ tlk) mangososetta
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Eikö kakku meinaa irrota vuoasta? Katso täältä lisävinkit keikautetun juustokakun leipomiseen.
Ravintosisältö
216
Energiaa kcal
904
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,9 g
Hiilihydraatteja
12,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
216
Energiaa kcal
904
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,9 g
Hiilihydraatteja
12,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























