Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita jauhot keksimuruihin. Sulata rasva ja sekoita se keksi-jauhoseokseen.
Painele keksiseos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus 1,8 l) pohjalle ja ylös asti reunoille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pidä vuokaa noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja koputtele sitä kevyesti ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Tarjoa kakku mangososeen kanssa.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Eikö kakku meinaa irrota vuoasta? Katso täältä lisävinkit keikautetun juustokakun leipomiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
216
904
12,8 g
6,8 g
20,9 g
12,1 g
0,9 g
3,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli